Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ar izteikumiem par to, ka profesionālais teniss nav paredzēts sievietēm un viņām labāk būtu jādomā par ģimeni, ir izsaucis kārtējo vētru tenisa sabiedrībā, ziņo ārvalstu mediji. Šie izteikumi medijos tiek apzīmēti pat ar "sirseņu pūžņa saērcināšanu".

Gulbim ir divas jaunākas māsas, taču pats sportists jau izteicis cerību, ka viņas nesekos sava brāļa pēdām un nekļūs par profesionālām tenisistēm. "Sievietēm tas ir smagi. Man nepatiktu, ja manas māsas kļūtu par profesionālām tenisistēm. Tas ir grūts dzīvesveids," izteicās Gulbis. "Sievietei vajag nedaudz vairāk izbaudīt dzīvi. Vajag domāt par ģimeni un bērniem."

Uz šiem izteikumiem reaģējusi arī viena no pasaules labākajām tenisistēm Marija Šarapova, kura norādījusi, ka Gulbja piezīme nav jāuztver pārāk nopietni. "Es domāju, ka viņš ir labs izklaidētājs un mums patīk viņā klausīties, bet ir dažādi viedokļi," sacījusi tenisiste.

Šarapova uzsver, ka sports sniedz ļoti daudz iespēju sievietēm un arī viņai tas dzīvē esot devis ļoti daudz. 

"Es nenožēloju nevienu soli, kas man ir bijis un tā ir milzu pieredze. Es gribētu, lai arī mani bērni nodarbotos ar sportu, jo tā ir liela dzīves pieredze," uzsvērusi Šarapova.

Gulbis iepriekš piekopis vētrainu dzīvesveidu, bet pēdējā gada laikā pēc paša vārdiem ir uzsācis profesionāla tenisista dzīvi.

"Savas karjeras laikā esmu pieņēmis daudz sliktu lēmumu. Taču tagad cenšos ielēkt pēdējā vilciena vagonā. Man pašlaik ir 25 gadi, un šī ir mana pēdējā iespēja kļūt par veiksmīgu tenisistu. Domāju, ka man ir vēl septiņi astoņi gadi, ko spēlēt. Neko savā dzīvē nenožēloju, jo šobrīd esmu labākā situācijā - varbūt ne kā tenisists, bet gan kā persona. Tas tādēļ, ka esmu mētājies augšā un lejā," pauda Gulbis.

"Vairums tenisistu, kuri šobrīd ir pasaules virsotnē, nav bieži pieredzējuši grūtus brīžus. Viņi pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas "Grand Slam" turnīrā nav tikuši tik tālu, lai prasītu īpašo ielūgumu jeb "wild card" dalībai "Challenger" turnīrā," sacīja latvietis.

Jau vēstīts, ka Gulbis piektdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu, turnīra trešajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-2, 7-5 uzvarot čehu veterānu Radeku Štepāneku. Latvietis kādā no "Grand Slam" turnīriem labāko 16 tenisistu pulkā iekļuvis trešo reizi karjerā.

Viņa nākamais pretinieks ir slavenais šveicietis Rodžers Federers, kuru Gulbis kopā ar vēl vairākiem labākajiem pasaules tenisistiem pirms kāda laika nosauca par garlaicīgiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!