Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules tenisa rangā zaudējis vienu pozīciju un ieņem 13.vietu.

Atgādinām, ka Gulbim sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīrā – ASV atklātajā tenisa čempionātā - savainojums patraucēja pacīnīties par iekļūšanu trešajā kārtā. Šis rezultāts latvietim neļāva uzlabot vietu pasaules rangā.

No citiem Latvijas tenisistiem Andis Juška ir 710.vietā, kas ir kāpums par sešām vietām, Mārtiņš Podžus zaudējis astoņas pozīcijas un ieņem 748.vietu, bet Jānis Podžus pēc 34 vietu krituma ierindojas 795.pozīcijā. Vēl Deivids Jukša ir 1677.vietā, bet Artūrs Lazdiņās ieņem 2166.pozīciju.

ATP pasaules ranga pirmajā pieciniekā izmaiņas nav notikušas. Līderis ir Novāks Džokovičs, bet aiz viņa ir Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Stens Vavrina un Davids Ferrers. Uz sesto vietu pakāpies Tomašs Berdihs, uz septīto vietu nobīdot Milošu Raoniču.

Kei Nišikori pēc "US Open" fināla sasniegšanas pakāpies uz astoto vietu, kamēr desmitnieku noslēdz Grigors Dmitrovs un Endijs Marejs, kuri zaudējuši pa pozīcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!