Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nākamnedēļ Šveicē gaidāmo Bāzeles "ATP World Tour 500" sērijas turnīru uzsāks pret Horvātijas tenisistu Borna Čoriču, kuram ir tikai 17 gadu.

Sacensībās Gulbis būs izlikts ar sesto numuru, bet pasaules rangā viņš šobrīd atrodas 13.vietā. Tikmēr Čoričs, kurš pilngadību sasniegs 14.novembrī, dalībai turnīrā saņēmis rīkotāju piešķirto īpašo ielūgumu jeb "wild card", bet ATP rangā viņš šobrīd atrodams 122.vietā, kas ir viņa karjeras rekords.

Gulbis ar Čoriču līdz šim savā starpā mačus nav aizvadījuši.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājs tiksies ar Kazahstānas pārstāvi Andreju Golubevu vai Teimurazu Gabašvili no Krievijas. Savukārt pēc tam jau iespējama tikšanās ar spēcīgo spāni Rafaelu Nadalu.

Čoričs pirmo maču pieaugušo konkurencē aizvadīja pērn, piedaloties Deivisa kausā, bet šī gada jūlijā viņš sasniedza Umagas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu. Horvāts šosezon lielākoties piedalījies "Future" un "Challenger" raudzes turnīros, turklāt vēl septembrī uzvarēja Izmirā notikušajās "Challenger" sacensībās.

Šosezon Čoričs piedalījies deviņos ATP raudzes mačos, triumfējot četros no tiem, bet pērn viņš uzvarēja ASV atklātā čempionāta junioru turnīrā, kur šogad jau debitēja pieaugušo konkurencē, nespējot pārvarēt otro kārtu.

Kā zināms, Gulbis vēl tikai sestdien cieta zaudējumu Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošajā "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā. Šobrīd latvietis spēlē ar sāpēm plecā, bet šosezon viņš guvis panākumu 41 no 61 ATP raudzes mačiem, kas ir viņa karjeras rekords. Gulbis savas karjeras laikā spēlējis sešu ATP turnīru finālos, kuros nav cietis zaudējumus.

Gulbis Bāzeles turnīrā līdz šim pamatturnīrā spēlējis tikai vienreiz - pirms četriem gadiem viņš pirmajā kārtā ar 4-6, 2-6 zaudēja serbam Novākam Džokovičam, bet pirms diviem gadiem viņš nespēja pārvarēt šo sacensību kvalifikācijas turnīru.

Kā zināms, vasaras sākumā Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, taču pēc tam ar noturīgu sniegumu nav izcēlies, spējot sasniegt divu "ATP World Tour 250" sērijas turnīru pusfinālus Kualalumpurā un Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!