Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis trešdien Ņujorkā bez lielām problēmām pārvarēja sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā čempionāta - pirmo kārtu.

Gulbis, kurš turnīrā izlikts ar 11.numuru, pusotras stundas laikā ar 6-1, 6-4, 6-2 pieveica Francijas sportistu Keniju de Šeperu, kurš pasaules rangā atrodas 105.vietā.

Pagājušajā gadā "US Open" Gulbis izstājās jau pirmajā kārtā, bet tagad par pirmās kārtas pārvarēšanu nopelnīja 45 ieskaites punktus pasaules rangā. Nākamajā kārtā Gulbis spēlēs pret austrieti Dominiku Tīmu, kurš pasaules rangā atrodas 45.vietā. Pirmajā kārtā austrietis ar 6-3, 6-3, 6-2 pārspēja slovāku Lukašu Lačko.

Gulbim bija nepieciešamas tikai 13 minūtes, lai pirmajā setā divreiz lauztu pretinieka servi un panāktu 5-0. Francūzis pieļāva daudz kļūdu, tādējādi palīdzot Gulbim viegli "ieiet spēlē". Pirmā seta izskaņā Gulbis pirmo reizi saskārās ar de Šepera pretestību, kaut gan uzvarēja pirmo setu 20 minūtēs ar 6-1.

Otrajā setā de Šepers iespēlējās un Gulbim tik viegli vairs neklājās. Otrajā geimā Gulbis atspēlēja breikbumbu un nosargāja savu serves geimu, bet septītajā geimā de Šeperam izdevās atspēlēt breikbumbu. Devītajā geimā, servējot de Šeperam, Gulbis panāca 0-30, bet tad francūzis pieļāva divas dubultkļūdas pēc kārtas, ļaujot otrajā setā uzvarēt Gulbim ar 6-4.

Trešā seta sākums bija līdzīgs otrā seta noslēgumam - de Šepers nonāca zaudētājos ar 0-40, tad vienu breikbumbu atspēlēja, bet pieļāva dubultkļūdu, palīdzot Gulbim izvirzīties vadībā. Trešajā geimā Gulbis vēlreiz lauza pretinieka servi, iegūstot drošu vadību 3-0. Nākamajā geimā Gulbis, pieļaujot vairākas dubultkļūdas, atļāva de Šeperam pirmo reizi spēlē uzvarēt latvieša geimu, taču jau nākamajā geimā Gulbis ar aktīvu un teicamu sniegumu vēlreiz lauza pretinieka servi. Sestajā geimā Gulbis parādīja raksturu, atspēlējās no 0-30 un uzvarēja geimu, bet septītajā geimā ieguva arī pirmo mačbumbu. Francūzis gan to atspēlēja un uzvarēja savu serves geimu, bet nākamajā Gulbis "salika visu pa plauktiņiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!