Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra otrās kārtas spēlē šodien spēkojas ar poli Ježiju Janoviču, bet Līga Dekmeijere iesaistās sieviešu dubultspēļu sacensību izspēlē.

Dekmeijeres mačs notiks kā pirmais desmitajā kortā. Tā sākums plkst.13.30 pēc Latvijas laika. Savukārt Gulbja mačs notiks kā otrais 17.kortā. Tā sākums paredzēts ap plkst.15.30 pēc Latvijas laika.

Gulbis ATP pasaules rangā pašlaik ieņem 85.vietu, bet Janovičs atrodas 136.pozīcijā.

Gulbis pirmdien pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 7-6 (7:5), 7-6 (7:4) uzvarēja spēcīgo čehu Tomašu Berdihu, kurš bija izlikts ar sesto numuru. Savukārt Janovičs pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-3, 6-3 pieveica itāli Simoni Bolelli.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnījis 45 ATP vienspēļu ranga punktus.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā tikušies divas reizes. 2010.gadā Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas cīņā Gulbis uzvarēja ar 6-4, 6-4, 3-6, 6-2, bet šī gada Romas "Challenger" sērijas turnīra otrajā kārtā latvietis piedzīvoja zaudējumu ar 2-6, 6-3, 4-6.

Vimbldonas turnīra trešajā kārtā šī pāra uzvarētājs spēkosies ar kādu no vāciešiem - Florianu Maijeru, kurš izlikts ar 31.numuru, vai Filipu Petšneru.

Kā ziņots, gatavojoties šim turnīram, Gulbis pagājušajā nedēļā piedalījās Anglijā notikušajā paraugturnīrā "The Boodles", kur ar 7-6, 6-7, 4:10 zaudēja spānim Fernando Verdasko.

Gulbis šogad startē neveiksmīgi un tagad uzvarējis tikai astoņos no 18 aizvadītajiem ATP mačiem, bet Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos izstājās jau pirmajā kārtā.

Pagājušajā gadā Vimbldonas čempionātā Gulbis izstājās pēc pirmās kārtas, bet līdz šim latvietis turnīrā nav spējis tikt tālāk par otro kārtu.

Tikmēr Dekmeijere pārī ar Varvaru Ļepčenko no ASV pirmajā kārtā spēkosies ar Zviedrijas duetu Sofija Arvidsone/Juhanna Lāšone.

Dekmeijere WTA dubultspēļu rangā šobrīd ieņem 81.vietu, bet Ļepčenko atrodas 435.pozīcijā. Arvidsone un Lāšone tikmēr ieņem attiecīgi 110. un 158.pozīciju.

Arvidsone un Lāšone Vimbldonas čempionāta vienspēļu sacensībās piedzīvojušas zaudējumus pirmajā kārtā, bet Ļepčenko sasniegusi vienspēļu otro kārtu.

Otrajā kārtā šī dueļa spēcīgākās tenisistes spēkosies ar amerikānietēm Rekelu Kopsu Džonsu/Ebigeilu Spīrsu, kuras izliktas ar desmito numuru, vai krievieti Ņinu Bratčikovu un gruzīnieti Annu Tatišvili.

Dekmeijere iepriekš Vimbldonas čempionāta dubultspēlēs ne reizi nav spējusi tikt tālāk par pirmo kārtu.

Mēneša sākumā Latvijas tenisiste tika līdz Francijas atklātā čempionāta trešajai kārtai.

Vimbldonas čempionāts ilgs līdz 8.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!