Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis trešdien pēc iekļūšanas Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā kārtējo reizi nokļuvis uzmanības centrā ar saviem izteicieniem, šoreiz dodot atbildi leģendārās Martinas Navratilovas izteicieniem.

Sieviešu tenisa leģenda izteicās, ka Vimbldonas tenisa čempionātā un pārējos "Grand Slam" turnīros vīriešu vienspēlēs jāpāriet uz triju setu mačiem (līdz diviem uzvarētiem setiem), pretējā gadījumā nāksies rēķināties ar biežākām traumām. Šobrīd visos "Grand Slam" turnīros vīriešu vienspēļu turnīrā cīņa rit līdz trīs uzvarētiem setiem.

Gulbis trešdien iekļuva Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā, jo viņa pretinieks, ar sesto numuru izsētais francūzis Žo Vilfrīds Tsonga pēc trešā seta cīņu neturpināja. Gulbis tagad nākamajā kārtā tiksies ar Fernando Verdasko.

Tsonga bija viens no daudziem tenisistiem, kuri no turnīra izstājušies traumu dēļ. Kopumā vakar, kura jau iesaukta par Vimbldonas "melno trešdienu", pirms cīņām no turnīra izstājās septiņi spēlētāji, bet vēl vairāki – arī Tsonga un Marija Šarapova – savainojumus guva jau spēles laikā.

""Grand Slam" ir "Grand Slam". Te nav viegli uzvarēt. Ja tu to nespēj, tad tu to vienkārši nespēj. Piedod, vecīt, bet paliec tad mājās un dari ko citu. "Grand Slam" turnīros jābūt pieciem setiem. Asinis, kauja piecu setu garumā līdz pat beigām, vai arī, kamēr kāds nomirst," savā stilā atbildēja 24 gadus vecais Latvijas tenisists."

Savukārt runājot par spēli un iekļūšanu trešajā kārtā Gulbis bija diezgan mierīgs un runāja ierasti. "Burvīgi. Pirmo reizi esmu Vimbldonas trešajā kārtā. Šosezon esmu jau uzvarējis Verdasko. Ir labi. Turnīrā eju soli pa solim," sacensību rīkotāju mājaslapā internetā citēts Gulbis. "Protams, nav patīkami, ja spēle beidzas šādi [ar spēlētāja izstāšanos traumas dēļ]. Redzēju, ka trešajā setā viņam sāk rasties problēmas. Bet pirmo divi seti bija augstā līmenī. Ja viņš būtu uzvarējis divus setus, domāju, ka turpinātu līdz galam un uzvarētu. Bet es nepadevos, turpināju cīņu, tāds ir sports."

Gulbja un Verdasko spēle, visticamāk, notiks piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!