Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis medicīniskos pārtraukumus ņem tikai tad, kad tas ir tiešām nepieciešams, pēc uzvaras pār titulēto šveicieti Rodžeru Federeru uzsvēra sportists.

Kā ziņots, ceturtās kārtas spēlē Gulbis svētdien ar rezultātu 6-7 (5:7), 7-6 (7:3), 6-2, 4-6, 6-3 pieveica visu laiku titulētāko tenisistu Federeru.

Otrajā setā Federers neizmantoja divas setbumbas, bet Gulbis cīņas gaitu pilnībā salauza ceturtajā setā, kad pie rezultāta 2-5 paņēma medicīnisko pārtraukumu, bet pēc atgriešanās darbojās jau ar dubultu sparu.
"Pie vainas bija mana mugura un cīpsla, kas bija nedaudz saspringti," izteicās Gulbis. "Saku atklāti, es neesmu eksperts medicīniskajos pārtraukumos. Man nepatīk tos ņemt, daru to vien tad, kad tiešām nepieciešams. Tas, šķiet, bija trešais medicīniskais pārtraukums manā karjerā."

"Nevēlējos to ņemt piektajā setā, tāpēc izvēlējos ceturtā seta beigas," latvietis skaidrojās žurnālistiem. "Jā, tas bija pirms viņa serves, bet man nācās to darīt, citādāk būtu bijis risks traumēt muskuli."

"Ja tas tiek darīts, lai izjauktu pretinieka spēli, tas nav jauki. Nav pārāk godīgi," atzina Federers, kurš gan nevainoja Gulbi nelikumībās. "Viņš gan neizskatījās, ka būtu traumēts."

Šis Federeram bija pirmais piecu setu zaudējums Francijas atklātajā čempionātā viņa karjerā, bet ceturtdaļfinālu šajā turnīrā viņš nesasniedza pirmoreiz kopš 2004.gada, kad trešajā kārtā piekāpās brazīlietim Gustavu Kuertēnam.

Gulbis otro reizi karjerā sasniedzis "Grand Slam" sacensību ceturtdaļfinālu, kas nākamajā nedēļā ATP pasaules rangā, visticamāk, ļaus pakāpties vismaz uz 13.vietu.

Ceturtdaļfinālā Gulbis otrdien samēros spēkus ar sesto numuru izlikto čehu Tomāšu Berdihu, kurš ar 6-4, 6-4, 6-4 uzveica amerikāni Džonu Isneru, kurš izlikts ar desmito numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!