Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien nepabeidza neveiksmīgi iesākto Pekinas 500 punktu ATP sērijas turnīra spēli pret slovāku Martinu Kližanu.

Ar septīto numuru izliktais Gulbis otrās kārtas mača pirmajā setā Kližanam zaudēja ar 2-6, bet otrajā setā pie rezultāta 0-3 vairs neturpināja cīņu. Pagaidām nav informācijas par to, vai Gulbim šajā mačā traucējis savainojums. Visticamāk, Gulbim šajā mačā patraucēja pleca savainojums. Viņš atsauca dalību arī no dubultspēļu turnīra, kur viņam pārī ar poli Marsinu Matkovski pirmajā kārtā bija jāspēkojas ar serbiem Novāku Džokoviču un Filipu Krajinoviču.

Gulbis spēli iesāka ļoti pārliecinoši, jau otrajā geimā iegūstot trīskāršo breikbumbu. Šo iespēju latvietis neizmantoja un Kližans atspēlējās. Piektajā un septītajā geimā Gulbis zaudēja savas serves un pārliecinoši zaudēja arī pirmo setu.

Otrajā setā slovāku sportists atkal divas reizes lauza latvieša servi, un Gulbis paziņoja par mača neturpināšanu.

Gulbis pasaules rangā pašlaik ieņem 13.vietu, bet Kližans ATP rangā šobrīd atrodams 56.vietā.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Gulbis divos setos uzvarēja Itālijas labāko tenisistu Fabio Fonjīni, izcīnot savu 200 uzvaru ATP tūrē. Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis ieguva 45 ATP ranga punktus.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētāku mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!