Foto: F64

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien piedzīvoja zaudējumu Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību ceturtdaļfināla mačā.

Aizvadītajā cīņā Gulbis duetā ar krievu Dmitriju Tursunovu ar rezultātu 6-4, 1-6, 8:10 piekāpās mājiniekiem Jūnasam Bjerkmanam un Robertam Lindstedam, kuri dalībai turnīrā bija saņēmuši īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Pirmā seta gaitā Latvijas un Krievijas duets neizmantoja divas breikbumbas jau pirmajā geimā, kā arī atspēlēja vienu breiku ceturtajā geimā. Tomēr septītajā geimā Gulbim un Tursunovam izdevās lauzt sāncenšu servi, kas vēlāk ļāva izcīnīt uzvaru pirmajā setā. Savukārt otrā seta pirmajos trīs geimos pārāki bija Bjerkmans/Lindsteds, vienreiz laužot pretinieku servi. Latvijas un Krievijas duets seta gaitā neizmantoja vienu breikbumbu, bet pēc serves zaudēšanas sestajā geimā pārliecinoši atzina Zviedrijas pārstāvju pārākumu.

Tādējādi uzvarētājs tika noskaidrots supertaibreikā, kurā Gulbis ar Tursunovu visu laiku bija spiesti atspēlēties. Iesākumā viņi nokļuva zaudētājos ar 0:4, bet vēlāk spēja panākt rezultātu 5:6. Vēlāk Zviedrijas duets panāca 9:6 savā labā un nodrošināja trīs mačbumbas. Divas no tām Latvijas un Krievijas duets atspēlēja, tomēr ar trešo piegājienu Bjerkmans/Lindsteds nodrošināja uzvaru visā mačā.

Latvijas un Krievijas duets tādējādi dalību sacensībās noslēdzis ar 45 ATP dubultspēļu ranga punktu iegūšanu.

Iegūtie punkti ļaus Gulbim atgriezties ATP dubultspēļu rangā, no kura viņš izkrita septembra beigās.

Pašlaik 41 gadu vecais Bjerkmans karjeras laikā izcīnījis deviņus "Grand Slam" titulus un bijis arī dubultspēļu ranga līderis. Profesionālo karjeru Bjerkmans noslēdza 2008.gadā, bet Stokholmas turnīrā šogad ir viens no organizatoriem un izlēma arī pats piedalīties sacensībās, lai celtu to popularitāti. Viņa pārinieks Lindsteds dubultspēļu rangā šobrīd ir augstajā 19.pozīcijā.

Pusfinālā mājinieki tiksies ar meksikāni Santjago Gonsalesu un amerikāni Skotu Lipskiju, kuri turnīrā izlikti ar ceturto numuru.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Gulbis/Tursunovs trešdien ar rezultātu 6-1, 7-6 (7:3) pārspēja mājiniekus Patriku Rusēnholmu un Milošu Sekuliču. Sākotnēji Gulbim un Tursunovam pirmajā kārtā bija plānots tikties ar šī brīža pasaules trešo labāko dubultspēļu duetu Ivanu Dodidžu no Horvātijas un brazīlieti Marselu Melu, tomēr šī gada ASV atklātā čempionāta pusfinālisti dalību no turnīra atsauca.

Savas karjeras laikā Gulbis ir ticis pie diviem ATP dubultspēļu tituliem, bet šogad šis ir otrais ATP turnīrs, kurā latvietis piedalās arī pāru cīņās.

Kā ziņots, Stokholmas turnīra vienspēļu sacensībās Gulbis piektdien nodrošināja vietu pusfinālā, kurā viņš tiksies ar ATP ranga trešajā vietā esošo spāni Davidu Ferreru.

Gulbis līdz šim vienīgo reizi Stokholmā spēlēja 2009.gadā, kad zaudēja jau pirmajā kārtā, tomēr toreiz viņš guva plašu publicitāti, jo vienu nakti aizvadīja policijas iecirknī, kad tika pieķerts prostitūtu pakalpojumu pirkšanā. Pēc tam latvietis izteicās, ka nekad vairs neatgriezīsies Stokholmā, tomēr tagad viņš savas domas ir mainījis un jau vairākas reizes jokojis par šo tēmu, sakot, ka brauc pie sen nesatiktiem draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!