Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš nesen sacēla ažiotāžu ar saviem izteicieniem par pasaules vadošajiem spēlētājiem, intervijā "Al Jazeera" kritiku veltījis prestižā Vimbldonas čempionāta rīkotājiem.

Gulbis pirmdien ar uzvaru pār francūzi Eduāru Rožē-Vaselēnu sāka Vimbldonas čempionātu, taču sarunā ar "Al Jazeera" latviešu tenisists maz pieminēja aizvadīto cīņu.

"Visiem patīk Vimbldona. Tas ir kas īpašs. Bet šeit ir daudz lietas, kas man nepatīk. Piemēram, akreditācijas lietas. Ja tu neesi starp izsētajiem, tev iedod trīs akreditācijas kartes, ar ko ģimenei nepietiek. Tas nav godīgi," saka Gulbis. "Ja tu esi izsētais, tad vari trenēties uz jebkura laukuma tik ilgi, cik vēlies. Ja neesi izsēts, tad tev ir 45 minūtes un jātrenējas neizdevīgos laikos, piemēram, vakarpusē. Tie ir sīkumi, taču, ja spēlē "Grand Slam", tas ir nozīmīgi."

Atgriežoties pie aizvadītā mača, Gulbis atzina, ka francūzis labi nospēlējis. "Tas nebija garlaicīgs mačs. Bija daudzas interesants izspēles."

Par savulaik izteiktajiem apgalvojumiem, ka vadošie spēlētāji ir garlaicīgi, šoreiz Gulbis nepieskārās. Gulbis žurnālistam atzina, ka nemīl savulaik izteiktas lietas teikt vēlreiz, jo to tāpat var izlasīt un tas ir jau publicēts. Tomēr nedaudz par "garlaicīgajiem" un "jautrajiem" tenisistiem Gulbis atkal izteicās.

"Visi jau ir personībās, spēlētāji mēdz jokot un uzjautrināties – taču viņi "neatveras". Ģērbtuvēs ir jautrība un tenisistu acis "deg". Bet tiklīdz runā ar žurnālistiem, tā katrs grib būt džentlmenis, kurš visiem patīk un kuru visi mīl. Taču dzīvē tā nav," uzskata Gulbis.

"Al Jazeera" žurnālists oponēja Gulbim, jo tomēr sponsoru atbalsts un mediju uzmanība ir svarīga sastāvdaļa, tāpēc jābūt uzmanīgiem ar izteicieniem, uz ko Gulbim bija savs viedoklis. "Tev ir jābūt kādam inteliģences līmenim, lai varētu jokot, bet kādā gudrā veidā. Ja tu stulbi jokosies, tad tev var būt problēmas."

Gulbim nākamā spēle Vimbldonas čempionātā, visticamāk, būs jau trešdien, kad viņam būs jātiekas ar turnīra piekto numuru, citu Francijas tenisistu Žo Vilfrīdu Tsongu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!