Foto: EPA/LETA
Latvijas spēcīgākais tenisists Ernests Gulbis trešdien nespēja pārvarēt pirmo kārtu Marseļas ATP sērijas turnīrā, piekāpjoties vācietim Filipam Pecšneram.

75 minūšu laikā Gulbis zaudēja ar 6-7 (2:7), 1-6.

Pirmajā setā ceturtajā geimā Gulbim pirmajam bija iespēja lauzt pretinieka servi, taču vācietis ar "eisu" atspēlēja "breikpointu" un vēlāk arī uzvarēja geimu. P{iektajā geimā jau "pasvīst" nācās Gulbim, kurš atpēlēja piecus "breikpointus" un uzvarēja geimā. Sestajā geimā Gulbis atkal neizmantoja iespēju lauzt pretinieka. Tuvu pretinieka serves laušanai Gulbis bija arī 12.geimā, kurā izvirzījās vadībā ar 30-0, taču Pecšners atspēlēja un izlīdzināja rezultātu setā 6-6. "Tie break" izspēlē jau dominēja Vācijas tenisists, kurš ātri izvirzījās vadībā ar 6:0. Gulbis divas "setbumbas" gan atspēlēja, taču tad zaudēja savas serves izspēlē un zaudēja arī pirmajā setā: 6-7 (2:7).

Jau otrā seta sākumā Gulbis nonāca zaudētājos ar 0-3. Vienu geimu Gulbis gan uzvarēja, taču tad zaudēja nākamos trīs, un 24 minūšu laikā zaudēja otrajā setā, izstājoties līdz ar to arī no turnīra.

Gulbis ATP rangā atrodas 22.vietā un Marseļas turnīrā bija izlikts ar septīto numuru, bet Pecšners atrodas 60.pozīcijā.

Līdz šim augstākā līmeņa turnīros tenisisti savā starpā nebija tikušies. Nākamajā kārtā Pecšners tiksies ar horvātu Marinu Čiliču, kurš pirmajā kārtā ar 6-7 (6:8), 6-3, 6-2 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo šveicieti Stefanu Bolī.

Par izstāšanos pirmajā kārtā Gulbis nav nopelnījis ieskaites punktus ATP pasaules rangā, tādējādi nākamnedēļ viņš piedzīvos kritienu pasaules rangā. Pagājušajā gadā Gulbis šajā laikā spēlēja Memfisas turnīrā, kurā aizkļuva līdz pusfinālam un nopelnīja 180 ieskaites punktus. Visticamāk, ka Gulbis rangā zaudēs aptuveni sešas pozīcijas, taču saglabās vietu starp 30 labākajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!