Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis iepriekš nedomāja, ka rādīs tik veiksmīgu sniegumu Delrejbīčas ATP sērijas turnīrā, kurā svētdien izcīnīja uzvaru.

Atgādinām, ka Gulbis svētdien Delrejbīčas turnīra finālā ar 7-6 (7:3), 6-3 pārspēja francūzi Eduāru Rožē-Vaselinu, izcīnot otro titulu Delrejbīčā un trešo karjerā. Pēc šī panākuma Gulbis ATP rangā pakāpās par 42 vietām un ieņem 67.pozīciju.

"Ja godīgi, es neticēju, ka spēlēšu tik labi," portālā "yellowtennisball.com" citēts Gulbis. "Es ierados no turnīra telpās, pietam atbraucu vēlu un spēlēju no kvalifikācijas."


"Esmu patiešām priecīgs un tikko runāju ar savu treneri Gunteru Bresniku un viņš arī ir priecīgs. Aizvadītās deviņas dienas bija ļoti smagas, jo spēles bija gandrīz katru dienu, izņemot to dienu, kad lija lietus. Esmu pārguris," turpināja Latvijas tenisists.

Kad Gulbis uzzināja, ka viņš rangā ļoti strauji pietuvojies labāko piecdesmitniekam, latvietis bija patīkami pārsteigts. "Mēs nedomājām, ka tas notiks tik ātri. Šeit es uzvarēju astoņās spēlēs, tāpēc tas ir labs gada sākums."

Runājot par spēli pret Rožē-Vaselinu, Gulbis piebilda, ka ar savu runāšanu svarīgos brīžos centies pretinieku izsist no sliedēm: "Dažreiz es to darīju tīšām, jo es zināju, ka viņš ir nervozs. Tā ir daļa no psiholoģiskās spēles. Ja viņš nespēj tik galā ar manu runāšanu, tad viņš zaudē setu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!