Foto: F64

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, par spīti negaidītajam zaudējumam Londonas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā, ir pārliecināts, ka demonstrēja labāku tenisu, nekā to rāda rezultāts.

Kā ziņots, trešdien notikušajā cīņā Gulbis ar 6-7 (3:7), 5-7 piekāpās francūzim Kenijam de Šeperam, kurš ir pasaules 66.rakete. Šobrīd ATP rangā Gulbis ieņem desmito vietu un sacensībās bija izlikts ar sesto numuru, kas viņam deva brīvu pirmo kārtu.

"Godīgi sakot, neuzskatu, ka būtu spēlējis tik slikti. Sitieni man padevās pietiekoši labi. Kustēšanās pa kortu bija vāja, tomēr de Šepers servēja neticami pārliecinoši," pēc cīņas paudis Gulbis. "Man pirmajā setā palika neizmantotas sešas breikbumbas, tāpēc de Šepers ir pelnījis uzslavas. Svarīgos brīžos viņš servēja patiešām ļoti, ļoti labi."

"Dotu priekšroku spēlēt pret pretinieku, kurš vairāk spēlē no gala līnijas, jo šajā aspektā jutos labi. Arī mana serve nebija tik slikta, izņemot vienīgi pēdējo geimu, kad nebiju pietiekoši koncentrējies," piebilst Gulbis, kurš ar šo maču atklāja zālāja sezonu. "Man patīk spēlēt uz zālāja, tomēr man nekad nav klājies labi pirmajā šīs sezonas daļas turnīrā. Palikšu Londonā un gatavošos Vimbldonas čempionātam. Tam būšu pilnībā gatavs."

"Esmu ticis pāri savam veikumam Francijas atklātajā čempionātā. Protams, esmu to izbaudījis un allaž atcerēšos šo turnīru, taču gandarījums mēdz ātri pazust. Ilgi darba augļus baudīt nemāku," uzsvēris latvietis. "Veikumu turnīrā atzīmēju ar cigāra izkūpināšanu un kāršu spēli savu draugu lokā. Kārtīs man nācās daudz zaudēt, taču alkoholu nelietoju. Labprāt būtu to darījis, taču arī neliels malks var būt bīstams."

Zināms, ka Gulbis treniņu nolūkā pirms Vimbldonas čempionāta piedalīsies "Boodles Challenge" paraugturnīrā Londonā, kas notiks no 17. līdz 21.jūnijam. Tajā bez viņa startēs vēl virkne pasaules vadošo tenisistu.

Pirms tam otrdien Gulbis pārī ar ukraini Aleksandu Dolgopolovu dubultspēļu turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-4, 6-4 pieveica somu Jarko Nieminenu un Žilu Simonu no Francijas. Otrās kārtas mačā Gulbis ar Dolgopolovu tiksies ar Žiljēnu Beneto un Eduāru Rožē-Vaselēnu no Francijas, kuri izlikti ar septīto numuru, bet vēl tikai sestdien triumfēja Francijas atklātajā čempionātā.

Gulbis Londonas turnīrā spēlē sesto reizi karjerā. Līdz šim sekmīgākais turnīrs vienspēlēs viņam izdevās 2008.gadā, kad tika izcīnītas divas uzvaras, bet pārējās reizēs zaudēts jau pirmajā kārtā.

Iepriekšējo divu nedēļu laikā Gulbis piedalījās Francijas atklātajā čempionātā, kur viņam pirmo reizi kādā no "Grand Slam" turnīriem izdevās sasniegt pusfinālu, kas ļāva pirmoreiz karjerā iekļūt pasaules ranga labāko desmitniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!