Foto: AFP/Scanpix

Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfināla mačs starp latvieti Ernestu Gulbi un serbu Novāku Džokoviču nav bijis augstas kvalitātes, tomēr latvietis ir apņēmies paņemt pozitīvo, pēcspēles preses konferencē izteicās Gulbis.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Gulbis piektdien ar 3-6, 3-6, 6-3, 3-6 piekāpās pasaules otrajai raketei Novākam Džokovičam no Serbijas. Gulbis turnīru noslēdza ar 720 pasaules ranga punktu nopelnīšanu un nākamajā nedēļā debitēs ATP ranga labāko desmitniekā.

"Nebija labas kvalitātes teniss, jo neviens no mums nejuta labi bumbiņu un mocījāmies. Visa mača laikā iesitu varbūt piecus labus sitienus, un viņš jutās tāpat," pēc cīņas secināja Gulbis.

Ceturtajā setā abi tenisisti daudz cieta no karstuma, bet Gulbis regulāri turēja roku pie savas muguras, liekot nojaust, ka viņam ir veselības problēmas. Pēc cīņas Gulbis atzina, ka bijis vienkārši noguris.

"Ja nevaru paciest šo karstumu, ko darīšu Austrālijā?" Gulbis nemeklēja attaisnojumus. "Arī Novāks nejutās labi, tomēr spēlēja stabilāk. Jo vairāk spēlēšu šādus mačus, jo vairāk pieradīšu pie spiediena."

Ja Gulbis debitēja "Grand Slam" turnīru pusfinālos, Džokovičs šādā līmenī spēlēja jau 22.reizi karjerā.

"No šī mača paņemšu tikai pozitīvo. Jāspēlē vairāk šādi mači, lai spertu nākamo soli," uzsvēra latvietis.

"Atšķirība bija tāda, ka neesmu pieradis pie tik lieliem mačiem," secināja Gulbis. "Ir tikai normāli, ka jutos ļoti nervozs un sasprindzis. Pozitīvais bija tas, ka spēju uzvarēt trešo setu pat brīdī, kad jutos tik nervozs un noguris."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!