Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Francijas atklātā čempionāta trešās kārtas mačā tikās ar pieredzējušo čehu Radeku Štepāneku un pārliecinoši pārspēja viņu, iegūstot tiesības nākamajā kārtā tikties ar šveicieti Rodžeru Federeru.

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien pārliecinoši iekļuva Francijas atklātā tenisa čempionāta astotdaļfinālā. "Grand Slam" turnīra ceturtajā kārtā Gulbis nav spēlējis kopš 2008.gada.

Trešās kārtas spēlē ar 18.numuru izliktais Gulbis ar rezultātu 6-3, 6-2, 7-5 uzvarēja čehu veterānu Radeku Štepāneku. Latvietis Štepānekam savā karjerā līdz šim nebija zaudējis ne vienu setu.

Gulbis jau spēles otrajā geimā ieguva iespējas lauzt pretinieka servi, tomēr tās vēl nespēja izmantot. Ceturtajā geimā viņam atkal bija breikbumbas un šoreiz tās latvietis realizēja. Sets turpinājumā ritēja ar Gulbja pārsvaru, un viņš to uzvarēja ar 6-3.

Otrā seta pirmajā geimā Gulbis atkal lauza pretinieka servi, un ieguva pārsvaru. Līdz septītajam geimam nekas nemainījās, kad latvietis vēlreiz nobreikoja čehu un otro setu uzvarēja ar 6-2. Trešajā setā ilgāku laiku ritēja līdzīga cīņa. Abiem tenisistiem bija iespējas lauzt pretinieku serves, taču 11.geimā Gulbis beidzot pārvarēja pretinieka pretestību un guva punktu pie viņa serves, kas palīdzēja uzvarēt visā mačā.

"French Open" ceturtās kārtas sasniegšana latvietim devusi 180 ATP ranga punktus.

Ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā Gulbis tiksies ar slaveno šveicieti Rodžeru Federeru, kurš izlikts ar ceturto numuru.

Detalizētāku mača aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!