Foto: AP/Scanpix

Spānijas tenisists Davids Ferrers sestdien triumfēja Dohas "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, bet pāris stundu vēlāk atsauca savu dalību no nākamajā nedēļā plānotā tāda pat līmeņa turnīra Oklendā, kas par tā galveno favorītu padarījis latvieti Ernestu Gulbi.

Pašlaik ATP ranga desmitajā vietā esošais 32 gadus vecais Ferrers Dohā bija izlikts ar ceturto numuru, finālmačā ar 6-4, 7-5 apspēlējot turnīra trešo raketi Tomāšu Berdihu no Čehijas.

Otrā seta desmitajā geimā Ferrers atspēlēja trīs setbumbas, gūstot 22. titulu karjerā.

"Sezonu ar titulu nekad nav viegli sākt. Man svarīgs ir katrs turnīrs, tāpēc šīs sacensības nebija tikai kā gatavošanās Austrālijas atklātajam čempionātam," pauda Ferrers. "Biju ļoti apmierināts ar savu sniegumu, tomēr man arī nedaudz paveicās, kad panācu rezultātu 5-5. Varbūt pie setbumbām Tomāšs nedaudz zaudēja koncentrēšanos."

Kā zināms, turnīrā piedalījās arī abi ATP ranga vadošie tenisisti Novāks Džokovičs un Rafaels Nadals, tomēr abi izstājās attiecīgi ceturtdaļfinālā un pirmajā kārtā.

Pāris stundu pēc Dohas turnīra noslēguma Ferrers paziņoja, ka muguras traumas dēļ nepiedalīsies nākamajā nedēļā Jaunzēlandē gaidāmajā Oklendas "ATP World Tour 250" turnīrā, kurā viņš būtu izlikts ar pirmo numuru. Spānis iepriekš šajā turnīrā triumfējis četras reizes.

Pirms tam no sacensībām pēdējā brīdī bija izstājušies arī pagājušā gada čempions Džons Isners un Gaels Monfiss.

Līdz ar to sacensību galvenais favorīts tagad būs ar otro numuru izliktais ATP ranga 13.vietā esošais Gulbis, kurš turnīru uzsāks no otrās kārtas. Tajā viņam būs jāspēkojas ar kādu no kvalifikācijas sacensību uzvarētājiem vai brazīlieti Tomašu Beluči, kurš ATP rangā šobrīd atrodams 64.vietā.

Turnīra trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā latvietis var tikties ar sacensību septīto numuru Giljermo Garsiju-Lopesu no Spānijas, bet pusfinālā iespējama tikšanās ar savu treniņpartneri austrieti Dominiku Tīmu.

Ar tik augstu numuru latvietis kādā no turnīriem savas karjeras laikā izlikts vien trešo reizi.

Gulbis Oklendas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā līdz šim spēlējis tikai vienreiz, kad 2009.gadā cieta zaudējumu otrajā kārtā.

Iepriekš Gulbis bija plānojis jauno sezonu atklāt ar dalību Dohas turnīrā, taču vēlāk no piedalīšanās šajās sacensībās atteicās.

Pērn Gulbis pirms pirmā "Grand Slam" turnīra, kas risinās Melburnā, aizvadīja vienīgi sacensības Dohā, kur tika līdz ceturtdaļfinālam un tajā nesekmīgi spēkojās ar Nadalu. Pēc tam Austrālijas atklātajā čempionātā latvietis netika tālāk par otro kārtu, kas viņam līdz šim karjerā tā arī nav padevies.

Gulbis pērn uzvarēja 41 no 62 ATP mačiem, kas ir viņa karjeras rekords. Tāpat sezonas gaitā Gulbis izcīnīja divus titulus. Viņš savas karjeras laikā spēlējis sešu ATP turnīru finālos, kuros nav cietis zaudējumus.

Pasaules rangā latvietis kopš pagājušā gada septembra sākuma nemainīgi ieņem 13.vietu, bet jūnijā trīs nedēļas atradās rekordaugstajā desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!