Foto: AP/Scanpix

Valsts labākais tenisists Ernests Gulbis Deivisa kausa izcīņas mačiem pret Austriju Latvijas izlasē pieteikts tikai dubultspēlēm, ceturtdien noskaidrojās izlozē.

Kā zināms, Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas duelī Latvija no piektdienas līdz svētdienai Valmierā spēkosies ar Austrijas komandu

Gulbis kopā ar Miķeli Lībieti pieteikts vienīgi sestdienas dubultspēlei, un viņiem pretī stāsies Filips Osvalds un Aleksandrs Peja.

Abu izlašu dueli piektdien atklās latvieša Anda Juškas cīņa pret Martinu Fišeru, bet pēc tam kortā dosies Jānis Podžus, kurš spēkosies ar Jirgenu Melceru. Sestdien paredzēta dubultspēle, bet svētdien Juška un Podžus mainīsies ar pretiniekiem.

Latvijas izlases kapteinis Kārlis Lejnieks atzina, ka Gulbim līdz galam vēl nav izdevies sadziedēt "US Open"turnīra laikā gūto kājas savainojumu. Ernests gan izteicis gatavību sestdien doties kortā uz dubultspēli. Līdz ar to Latvijai vienspēles pirmā numura pozīcijā spēlēs Andis Juška, bet kā otrais Jānis Podžus. Dubultspēlei pieteikts Ernesta Gulbja un Miķeļa Lībieša duets.

Kā zināms, Gulbis ATP rangā ir 13.pozīcijā, bet Andis Juška ir 710.vietā, Jānis Podžus -795.pozīcijā, bet Miķelis Lībietis rangā nav atrodams. Tikmēr Austrijas izlasē Jirgens Melcers ATP rangā ieņem 109.vietu, Martins Fišers -210., Filips Osvalds -1063., bet Aleksandrs Peja ir sestajā vietā dubultspēļu rangā.

Deivisa kausa izcīņa (Davis Cup by BNP Paribas) ir komandu sacensības tenisā, kuras pirmsākumi meklējami tālajā 1900.gadā. Šogad dažādos līmeņos sacensībās piedalās 122 valstu izlases, bet Latvijas komanda cīnās Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā. Pirmais duelis tika aizvadīts februārī Slovākijā, kurā mūsu tenisisti bija spiesti atzīt mājinieku pārākumu. Tagad jāturpina cīņa par vietas saglabāšanu šajā grupā. Tas būs jādara pret Austrijas izlasi, kas arī piekāpās slovākiem. Līdz šim abu komandu ceļi Deivisa kausa izcīņā nav krustojušies. Šī brīža Deivisa kausa rangā Latvija ieņem 39., bet Austrija 21.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!