Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ATP pasaules tenisa ranga sarakstā saglabājis 13.pozīciju.

Savukārt, vērtējot tikai šīs sezonas rezultātus jeb ATP "Race To London", Gulbis arī tur ieņem 13.pozīciju, taču pēdējos šī gada turnīros latvietim jāparāda labs sniegums un jāiekrāj ATP ranga punkti, lai piedalītos sezonas noslēguma turnīrā.

Kā zināms, Gulbis šonedēļ piedalīsies Kualalumpuras 250 punktu ATP sērijas turnīrā, kur izlikts ar otro numuru, turklāt otrajā kārtā viņam būs jācīnās pret kādu no kvalifikācijas barjeru pārvarējušajiem tenisistiem.

No citiem Latvijas tenisistiem Andis Juška rangā ieņem 711.vietu, pakāpjoties par piecām pozīcijām, Mārtiņš Podžus ir 753.vietā, kas ir trīs pozīciju kritums, bet Jānis Podžus pēc divu vietu kāpuma ieņem 789.vietu. Vēl Deivids Jukša ir 2128.vietā, bet Artūrs Lazdiņš – 2166.pozīcijā.

ATP ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, nav notikušas. Līderis ir Novāks Džokovičs, kuram seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Stens Vavrinka un Davids Ferrers. Sestajā vietā ir Milošs Raoničs, septītajā vietā nobīdīts Tomašs Berdihs, kuram seko Kei Nišikori, Marins Ciličs un Grigors Dmitrovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!