Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja svētdien gūtā uzvara Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā pār slaveno šveicieti Rodžeru Federeru tikai vairo viņa pārliecību, atzinies pats latvietis.

Kā ziņots, ceturtās kārtas spēlē Gulbis svētdien ar rezultātu 6-7 (5:7), 7-6 (7:3), 6-2, 4-6, 6-3 pieveica visu laiku titulētāko tenisistu Federeru, tādējādi otro reizi savā karjerā sasniedzot "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu.

Vienā no spēles epizodēm latvietis pamanījās salauzt arī savu raketi, kas nav nekas jauns, jo ar šādu uzvedību viņš jau kļuvis populārs tenisa sabiedrībā.

"Man katrā kortā ir jāsalauž vismaz viena rakete, citādāk tādējādi izrādītu pārāk lielu necieņu Parīzes centrālajam laukumam, un to es nedrīkstu pieļaut," jokojot pauda Gulbis. "Uzvara piecos setos pār Federeru krietni vairo manu pārliecību. Ceru, šis panākums tenisa kortā man ļaus justies vēl komfortablāk. Pārmaiņas ir laba lieta - mēs katrs maināmies."

Savas tenisa karjeras sākumā Gulbis trenējās Nikija Piliča akadēmijā Minhenē, kur to darīja kopā ar šobrīd vienu no pasaules labākajiem tenisistiem serbu Novāku Džokoviču.

Latvietis izteicās, ka abi kopā ar Džokoviču turpat Minhenē apmeklējuši naktsklubus. "Nedrīksti tērēt enerģiju tik daudz lietām, jo tad ikviens kaut ko no tevis vēlas. Līdz ar to sevi ir jāierobežo, taču tādējādi nedrīkst zaudēt savu iekšējo ticību."
Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Gulbis otrdien samēros spēkus ar čehu Tomāšu Berdihu, kas izlikts ar sesto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!