Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis vēlas sasniegt pasaules ranga desmitnieku, pēc sestdien gūtās uzvaras Nicas turnīrā izteicās latvietis.

Kā zināms, Gulbis sestdien triumfēja Nicas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, finālmačā ar 6-1, 7-6 (7:5) pārspējot Argentīnas tenisistu Frederiko del Bonisu.

"Esmu ļoti priecīgs šeit uzvarēt," pēc sava sestā ATP titula sacīja Gulbis. "Mans nākamais mērķis ir ielauzties pasaules labāko tenisistu desmitniekā, varbūt pat astoņniekā. Domāju, man ir labas iespējas, ja veiksmīgi startēšu "Grand Slam" turnīros. Ir grūti kādu nogrūst no virsotnes, jo tur ir daudz labu tenisistu, taču es pie tā strādāju."

"Viņš spēlēja labi, lai gan pats sākumā nerādīju savu labāko sniegumu. Otrajā setā jau bija pavisam citādāk, un tas tika aizvadīts līdzvērtīgā cīņā. Man bija iespējas, taču nevarēju tās izmantot, jo Gulbis teicami servēja," pēc zaudējuma finālā atzina del Boniss.

Par uzvaru šajā turnīrā Gulbis nopelnījis 250 ATP ranga punktus, kas jaunākajā rangā viņam var ļaut ielauzties pasaules labāko tenisistu piecpadsmitniekā.

Zīmīgi, ka līdz šim Gulbis uzvarējis visos ATP turnīru finālos, kuros piedalījies. Nicā latvietis pirmo reizi uzvarēja sacensībās, kas norisināsies uz māla seguma.

Jau nākamnedēļ Gulbis piedalīsies Francijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!