Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Vimbldonas čempionāta vienspēļu sacensību otrās kārtas mačā šodien sacensību centrālajā kortā spēkojas ar spēcīgo francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu.

Mačs notiks kā otrais un varētu sākties ap plkst.17 pēc Latvijas laika.

Gulbis pasaules rangā pašlaik ieņem 38.vietu, bet Tsonga ATP rangā ieņem septīto vietu un turnīrā izlikts ar sesto numuru.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies trīs reizes, un visās pārāks bijis Tsonga, bet šie mači aizvadīti uz cietā seguma kortiem un salīdzinoši sen. Tā 2008.gada sākumā Adelaidas ATP turnīra pirmajā kārtā latvietis zaudēja ar 3-6, 2-6, bet 2009.gada beigu daļā divu nedēļu laikā latvietis ar 7-6 (7:3), 6-7 (4:7), 6-7 (2:7) dramatiskā cīņā zaudēja Bangkokas turnīra pirmajā kārtā un ar 6-4, 4-6, 3-6 piekāpās Japānas ATP turnīra ceturtdaļfinālā.

Šī pāra uzvarētājs trešajā kārtā tiksies ar citu francūzi Žiljēnu Beneto, kurš izlikts ar 31.numuru, vai spāni Fernando Verdasko.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Gulbis pirmdien ar 7-6 (7:1), 6-4, 7-5 pieveica citu francūzi Eduāru Rožē-Vaselēnu, aizstāvot pērn nopelnītos 45 ATP ranga punktus.

Gulbim šī sezona ir ļoti veiksmīga un viņš uzvarējis 22 no 31 ATP sērijas mača, kuros piedalījies.

Gada sākumā notikušo Austrālijas atklāto čempionātu Gulbis izlaida, bet nesen aizvadītajā Francijas atklātajā čempionātā latvietim pēc trīs gadu pārtraukuma izdevās sasniegt otro kārtu.

Vimbldonas čempionātā Gulbis startē sesto reizi karjerā. Viņa labākais rezultāts ir trīs reizes sasniegtā otrā kārta, kas izdevās arī pērn.

Tikmēr Tsonga šosezon uzvarējis 30 no aizvadītajiem 40 ATP tūres mačiem, trīs reizes zaudējot sacensību pirmajos mačos, bet pārējos gadījumos turnīrā tiekot vismaz pie trim panākumiem. Abos šī gada "Grand Slam" turnīros viņš sasniedzis vismaz ceturtdaļfinālu.

Vimbldonā Tsonga jau trīs gadus pēc kārtas iekļuvis vismaz ceturtdaļfinālā, bet pēdējos divos gados zaudējis vien pusfinālā.

Šogad pirmajā kārtā Tsonga pēc samērā līdzīga scenārija kā Gulbis ar 7-6 (7:4), 6-4, 6-3 uzveica beļģi Dāvidu Gofēnu.

Zīmīgi, ka pērn Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā Gulbja pieveiktais čehs Tomašs Berdihs tobrīd atradās tieši ATP ranga septītajā vietā.

Sieviešu vienspēlēs Latvija šogad nebūs pārstāvēta, bet sieviešu dubultspēlēs Līgas Dekmeijeres un vācietes Monas Bartelas duets pirmajā kārtā spēkosies ar ASV pārstāvi Meganu Moltonu-Leviju un ķīnieti Šuai Žanu. Paredzams, ka šis mačs notiks ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!