Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules ranga jaunākajā sarakstā zaudējis vienu pozīciju un ieņem 28.vietu.

Kā zināms, Gulbis svētdien traumas dēļ izstājās no Francijas atklātā tenisa čempionāta, kurā pagājušajā gadā tika līdz otrajai kārtai. Līdz ar to pēc divām nedēļām, kad tiks publicēts nākamais rangs, Gulbis zaudēs dažas pozīcijas.

Vēl ATP pasaules rangā no Latvijas tenisistiem Andis Juška ieņem 308., Kārlis Lejnieks – 538., Adrians Žguns – 598., Deniss Pavlovs – 804., bet Oskars Vaskis – 1468.vietu.

ATP pasaules ranga augšdaļā notikusi viena izmaiņa – apsteidzot Huanu Martinu del Potro, uz piekto vietu pakāpies krievs Nikoaljs Davidenko. Bet līderpozīcijās joprojām ir Rodžers Federers, kuram seko Rafaels Nadals, Novāks Džokovičs un Endijs Marejs.

Pēc Francijas atklātā čempionāta Federers var arī zaudēt pasaules pirmās raketes pozīcijas. Ja izcilais šveicietis nespēs iekļūt pusfinālā, bet Nadals triumfēs "Roland Garros" kortos, tad spānis atgriezīsies pasaules ranga pirmajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!