Foto: AFP/Scanpix
Čehijas tenisists Jirži Veselijs sestdien kļuva par Oklendas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra uzvarētāju, iepriekš šajās sacensībās otrās kārtas mačā pārspējot latvieti Ernestu Gulbi.

Pašlaik pasaules ranga 63.vietu ieņemošais Veselijs, kurš dalību sacensībās sāka no kvalifikācijas mačiem, turnīra finālā ar 6-3, 6-2 uzvarēja Adrianu Manarino no Francijas, izcīnot pirmo ATP titulu karjerā.

Veselijs 21 gada vecumā pirmoreiz spēlēja šādas raudzes turnīra finālā. Arī 26 gadus vecais Manarino šāda līmeņa turnīra finālā spēlēja pirmoreiz karjerā.

Pirms tam Veselijs otrajā kārtā uzvarēja ar otro numuru izlikto Gulbi ar 6-2, 3-6, 6-1, bet pusfinālā ar 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja arī turnīra ceturto raketi Kevinu Andersonu no DĀR.

Tikmēr Sidnejas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālā tikās divi sportisti, kuri dalību sacensībās sāka no kvalifikācijas - serbs Viktors Troickis un Mihails Kukuškins no Kazahstānas. Otro titulu karjerā ieguva ATP ranga 92.vietā esošais Troickis, kurš pērn beidza izciest diskvalifikāciju par dopinga pārkāpumiem, esot pārāks ar 6-2, 6-3.

Pirms tam pirmo karjeras ATP titulu 28 gadus vecais Troickis ieguva pirms pieciem gadiem Maskavā. Savukārt pasaules 66.rakete Kukuškins spēlēja savas karjeras trešajā ATP līmeņa finālā.

Šī bija pirmā reize ATP tūres vēsturē, kad finālu sasniedza divi kvalifikācijas sacensību dalībnieki.

Tāpat sestdien noslēdzās Hobārtas WTA "International" sērijas turnīrs, kura finālā Hetere Vatsone no Lielbritānijas ar 6-3, 6-4 uzvarēja ASV pārstāvi Medisonu Brengli.

Pasaules 49.rakete Vatsone ieguva savu otro WTA raudzes titulu karjerā, visa turnīra garumā tā arī nezaudējot nevienā setā. Viņa ir pirmā Lielbritānijas tenisiste kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem, kura karjeras laikā ieguvusi vismaz divus WTA titulus.

Tikmēr pasaules ranga 84.pozīcijā esošā Brengle dalību turnīrā sāka no kvalifikācijas sacensībām, bet šis viņai bija karjeras pirmais WTA raudzes fināls.

Kā ziņots, par Sidnejas WTA "Premier" sērijas turnīra uzvarētāju piektdien kļuva tajā ar otro numuru izliktā čehiete Petra Kvitova, kura finālā ar 7-6 (7:5), 7-6 (8:6) pārspēja savu tautieti Karolīnu Plīškovu.

Jau pirmā seta pirmajā geimā pie breika tika Plīškova, tomēr desmitajā geimā Kvitova atjaunoja līdzsvaru. Taibreikā viņa pretinieces servi lauza trīs reizes, ar ko pietika uzvarai.

Arī otrā seta gaitā sportistes apmainījās ar breikiem, šoreiz kā pirmajai pie tā tiekot Kvitovai. Viņas pretiniece seta gaitā neizmantoja divas citas breikbumbas, bet taibreikā arī šoreiz Kvitova savas tautietes servi lauza tīs reizes.

Pašlaik 24 gadus vecā pasaules ceturtā rakete Kvitova izcīnīja savu pirmo titulu šogad. Pagājušajā sezonā viņa uzvarēja trijās WTA sacensībās, ieskaitot Vimbldonas čempionātu, un spēlēja vēl vienā finālā.

Tikmēr 22 gadus vecā Plīškova, kura ir pasaules 22.rakete, spēlēja savā septītajā WTA turnīra finālā, līdz šim iegūstot trīs titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!