Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbis piektdien gaidāmajā Francijas atklātā čempionāta pusfināla cīņā pret pasaules otro raketi serbu Novāku Džokoviču nav izredžu uzvarēt, uzskata latvieša treneris Ginters Bresniks.

Kā ziņots, Gulbis otrdien Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-4 pieveica čehu Tomāšu Berdihu, pirmo reizi karjerā iekļūstot kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālā. Tajā viņam piektdien būs jātiekas ar Džokoviču.

"Ernests ceturtdaļfinālā pret Berdihu spēlēja tiešām lieliski," Francijas atklātā čempionāta mājaslapā citēts Bresniks. "Līdzko pretiniekam radās iespēja atgūties, Gulbis no jauna pārņēma kontroli pār maču."

Latvieša treneris uzsvēra, ka ceturtdaļfināla duelī Gulbim padevusies serve, īpaši otrā. Tāpat speciālists uzsvēra tenisista labo attieksmi pret Berdihu un šo turnīru kopumā.

"Tagad Ernests zina, ka viņš var turpināt spēlēt labi, jo smagi strādā. Uzvara astotdaļfinālā pār Federeru nebija pašmērķis, bet fiziskajā ziņā viņš šobrīd izmanto savu potenciālu. Domāju, Gulbim šobrīd ir lielāks sitienu klāsts, nekā bija iepriekš," uzskata Bresniks.

"Ernestam pret Džokoviču nav cerību, jo serbs ir favorīts šajā turnīrā, un domāju, ka tieši viņš virs galvas cels Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja titulu. Esmu par to drošs," sacīja Bresniks. "Lai uzvarētu, Gulbim nepieciešams brīnums - bez tā nav izredžu. Ernests šobrīd spēlē augstā līmenī, taču viņš tik un tā ir 10-15% zem Džokoviča vidējā līmeņa. Novāks ar stabilu sniegumu var nospēlēt vairākas stundas no vietas, tāpēc trīs četri uzvarēti geimi setā Gulbim būs liels sasniegums."

Bresniks sacīja, ka ir ļoti priecīgs par to, kā Gulbim šogad veicies Francijas atklātajā čempionātā. "Pat ja Džokovičs nebūs gatavs mačam, tik un tā atšķirība starp abiem tenisistiem ir pārāk liela, turklāt serbam ir lielāka pieredze, un viņš patiešām vēlas iegūt šo titulu."

Iekļūšana "Grand Slam" turnīra labāko četriniekā latvietim devusi 720 ATP ranga punktus, kas nākamajā nedēļā pasaules rangā, visticamāk, ļaus pakāpties uz desmito vietu. Līdz šim tikai reizi Gulbis viena turnīra laikā bija ticis pie 360 punktiem, bet nākamais viņa labākais sasniegums ir 250 punkti nedēļā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!