Foto: AFP/Scanpix

Neticami, ka Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šosezon spējis gūt tikai trīs uzvaras, intervijā izdevumam "The New York Times" paudis sportista treneris Ginters Bresniks.

Kā zināms, Gulbis šosezon uzvarējis tikai trijos no 16 mačiem. Tā kā latvietis šonedēļ Francijas atklātajā čempionātā zaudēja jau otrajā kārtā, neaizstāvot lielāko daļu no pērn nopelnītajiem punktiem, aiznākamajā nedēļā, kad tiks publicēts jaunākais pasaules rangs, latvietis nebūs augstāk par 86.pozīciju. Tik zemu latvietis rangā nav bijis kopš 2013.gada februāra un marta mijas.

"Austrijā mums ir teiciens, ka daži cilvēki iekāpj katrās lamatās," paudis austriešu speciālists. "Kur ir iespējams paslīdēt, viņi to izdarīs, atrodot vienīgo ziedlapiņu istabā. Ernests dara tieši tā - ja ir iespējams pieļaut kļūdu, viņš to izdarīs."

"Trīs uzvaras. Tas ir neticami," par sava audzēkņa sniegumu teica Bresniks, kurš kādreiz trenējis arī Borisu Bekeru.

"Jautājums ir, vai viņš vēlreiz spēs iegūt tik daudz enerģijas, lai atgrieztos elitē? Es nezinu," teica austrietis. "Viņam nepieciešams liels ieguldījums no apkārt esošajiem cilvēkiem. Daudz kā visa. Daudz uzmanības."

Gulbis Francijas atklātajā čempionātā startēja devīto reizi. Jau 2008.gadā viņš aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā vien saspringtā trīs setu cīņā piekāpās Novākam Džokovičam, bet turpmāk viņš ilgstoši netika tālāk par otro kārtu, līdz pērn pamanījās sasniegt turnīra pusfinālu, gūstot lielāko panākumu savā līdzšinējā karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!