Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas tenisistes Marijas Šarapovas laika vilcināšana kortā ir ierasta un normāla parādība, pēc zaudējumu Francijas atklātā čempionāta finālā atzina Simona Halepa no Rumānijas.

Jau vēstīts, ka par Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra uzvarētāju sestdien saspringtā cīņā kļuva Šarapova, kura finālā ar rezultātu 6-4, 6-7 (5:7), 6-4 uzveica sacensību ceturto raketi Halepu, iegūstot savu piekto "Grand Slam" titulu karjerā.

Fināla cīņa, kurā Šarapova pirms servēm nekautrējās darboties gausi, ilga vairāk nekā trīs stundas.

"Tā Šarapovai ir ierasta lieta. Negribu neko vairāk par to teikt, jo tas ir normāli. Viņa tā rīkojas katrreiz,'' pēc fināla skaidroja Halepa. ''Man tas īpaši netraucēja, vienīgi dažās epizodēs kļuvu nervozāka. Bet es neesmu tiesīga viņu tiesāt pirms servju izpildīšanas."

Savukārt otrajā setā neapmierinātību ar krievietes lēnajām darbībām kortā sāka izrādīt arī publika, nereti veltot asus komentārus sportistei.

"Šķiet, ka noteikumi "Grand Slam" turnīros atšķiras no citiem, tāpēc man vajadzētu darboties nedaudz ātrāk," solot ātrāk darboties kortos nākotnē, atzina Šarapova.

Šis bija pirmais Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra fināls, kurā tika aizvadīti trīs seti, kopš 2001.gada.

Līdz šim Šarapova pa reizei bija triumfējusi visos četros "Grand Slam" turnīros, bet "French Open" sacensības kļuvušas par pirmajām, kurās viņa uzvarējusi divreiz. Iepriekšējo reizi šajā turnīrā viņa uzvarēja 2012.gadā, bet pērn finālā piekāpās Serēnai Viljamsai.

Tikmēr Halepa pērn Francijas atklātajā čempionātā ieradās brīdī, kad atradās WTA ranga 57.pozīcijā, bet nākamajā nedēļā jau būs trešā labākā. Pērn Halepa uzvarēja sešos WTA turnīros, gadu noslēdzot pasaules ranga 11.vietā, bet šogad viņa turpina spēlēt tikpat sekmīgi.

Francijas atklātajā čempionātā Halepa līdz šim nekad nebija tikusi tālāk par otro kārtu, bet "Grand Slam" turnīros savu labāko sniegumu demonstrēja šogad Austrālijā, kur tika līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!