Foto: PantherMedia/Scanpix

Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālā trešdien iekļuva rumāniete Simona Halepa un Andrea Petkoviča no Vācijas, abām tik tālu kādā no "Grand Slam" turnīriem tiekot pirmoreiz karjerā.

Aizvadītajā ceturtdaļfināla spēlē ar ceturto numuru izliktā Halepa uzvarēja 27.numura īpašnieci Svetlanu Kuzņecovu no Krievijas, pārspējot viņu ar 6-2, 6-2.

Halepa pie breika tika jau pirmā seta pirmajā geimā, bet vēlāk Kuzņecova deficītu atspēlēja. Tomēr pēc tam rumāniete uzvarēja četros geimos pēc kārtas, kas viņai deva uzvaru pirmajā setā. Otrajā setā Halepa pretinieces servi lauza trīs reizes pēc kārtas.

Pērn Halepa uzvarēja sešos WTA turnīros, gadu noslēdzot pasaules ranga 11.vietā, bet šogad viņa turpina spēlēt tikpat sekmīgi un jau pieteikusies uz vietu ranga labāko trijniekā. Francijas atklātajā čempionātā Halepa līdz šim nekad nebija tikusi tālāk par otro kārtu, bet "Grand Slam" turnīros savu labāko sniegumu demonstrēja šogad Austrālijā, kur tika līdz ceturtdaļfinālam.

Tikmēr Kuzņecova Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu bija sasniegusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā. Krievietei šajā turnīrā izdevās triumfēt 2009.gadā.

Otrajā ceturtdaļfināla spēlē ar 28.numuru izliktā Petkoviča pārspēja turnīra desmito raketi Sāru Erani no Itālijas ar 6-2, 6-2.

Vāciete jau pirmā seta pirmajā geimā zaudēja punktu pie savas serves, bet seta turpinājumā atguvās un trīs reizes pēc kārtas lauza Erani servi, uzvarot pēdējos četros seta geimos. Savukārt spraigā cīņā aizvadītajā otrajā setā Petkoviča ieguva vēl četrus breikus, kamēr Erani atbildēja ar diviem. Šeit vāciete uzvarēja seta pēdējos piecos geimos pēc kārtas.

Šobrīd WTA ranga 27.vietā esošā Petkoviča 2011.gadā ceturtdaļfinālus sasniedza trijās no četrām "Grand Slam" sacensībām, tomēr pēc tam viņa ilgstoši cīnījās ar dažādām traumām, bet pēdējā gada laikā vācietes rezultāti lēnām arvien uzlabojas, turklāt WTA rangā viņa pakāpusies par vairāk nekā simts vietām.

Erani 2012.gadā spēlēja šī turnīra finālā, bet pērn izstājās pusfinālā. Tāpat viņa pēdējos divos gados sasniegusi sieviešu dubultspēļu turnīra finālu. Zīmīgi, ka pārējos "Grand Slam" turnīros itāliete vienspēlēs vien reizi tikusi tālāk par trešo kārtu.

Pusfinālā Halepu un Petkoviču gaida savstarpēja cīņa.

Kā zināms, otrajā pusfināla pārī tiksies pagājušā gada vicečempione Marija Šarapova no Krievijas un jaunā Kanādas sportiste Eižēnija Bušāra.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!