Foto: AFP/Scanpix

Pēc 12 gadu pārtraukuma kāda "Grand Slam" turnīra finālā ceturtdien iekļuva kādreizējā pasaules pirmā rakete, Šveices tenisiste Martina Hingisa.

33 gadus vecā Hingisa ceturtdien kopā ar itālieti Flaviu Penetu ASV atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu pusfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja Sanju Mirzu (Indija) un Kāru Bleku (Zimbabve). Tagad finālā Hingisa/ Peneta spēlēs pret krievietēm Jeļenu Vesņinu/ Jekaterinu Makarovu.

Pēdējo reizi "Grand Slam" turnīra finālā Hingisa spēlēja 2002.gadā, kad kopā ar Annu Kurņikovu triumfēja "Australian Open".

Hingisa pagājušā gadsimta 90.tajos gados strauji ienāca tenisā un kļuva par superzvaigzni. Tomēr 22 gadu vecumā, kad viņa bija jau izcīnījusi piecus "Grand Slam" titulus vienspēlēs, viņa paziņoja par karjeras beigšanu, jo ilgstoši nevarēja izārstēt abu kāju potīšu savainojumus. 2006.gadā Hingisa uz brīdi atgriezās lielajā tenisā, spēja pakāpties pasaules rangā pat līdz sestajai vietai, taču vēlāk atkal bija spiesta pārtraukt karjeru. 2011.gadā viņa paziņoja par atgriešanos kortā un piedalīšanos dubultspēļu turnīros, neizslēdzot iespēju kādreiz arī spēlēt vienspēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!