Foto: AP/Scanpix

Šveices tenisa zvaigznes Martina Hingisa un Rodžers Federers 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs dosies laukumā vienā jaukto dubultspēļu duetā, apstiprinājis Federers.

"Jā, nākamā gada olimpiskajās spēlēs spēlēšu vienā pārī ar Hingisu," atklāja pašlaik 34 gadus vecais Federers. "Esmu par to patīkami satraukts, jo neesmu ar Martinu spēlējis kādus 15 gadus. Sekoju viņas sniegumam, kad biju jaunāks. Hingisa bija neticami talantīga."

"Hingisa bija gandrīz tikpat veca kā es, kad viņa guva trofeju pēc trofejas. Tikmēr es biju vietējā tenisa centrā, lai trenētos un censtos iekļūt ATP turnīros," pauda Federers.

Federers iepriekš bija izteicies, ka Riodežaneiro olimpiskās spēles nākamajā gadā būs viena no viņa prioritātēm, bet ne galvenā.

Karjeras laikā Federers ieguvis 17 "Grand Slam" titulus, kas ir vēsturē labākais rādītājs. Tāpat viņš ticis pie vienas olimpiskās zelta medaļas, ko ieguva 2008.gadā, triumfējot dubultspēlēs duetā ar tautieti Stanu Vavrinku. Savukārt vienspēlēs viņa labākais sasniegums ir sudrabs, ko šveicietis ieguva 2012.gadā Londonā.

Kādreizējā WTA vienspēļu ranga līdere 35 gadus vecā Hingisa pašlaik sacenšas tikai dubultspēlēs un šogad pamanījās iegūt piecus "Grand Slam" titulus - divus dāmu dubultspēlēs un trīs jauktajās dubultspēlēs.

Hingisa visās disciplīnās kopā ieguvusi 20 "Grand Slam" titulus, kas no pašlaik aktīvajiem spēlētājiem ir ceturtais labākais rezultāts aiz Serēnas Viljamsas (36), Boba Braiena (23) un Venusas Viljamsas (22).

Lai varētu piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, Hingisa šogad atgriezās arī Federāciju kausā, kur aizvadīja savu pirmo vienspēļu maču kopš 2007.gada, bet ar panākumiem neizcēlās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!