Foto: AFP/Scanpix

Kādreizējā WTA ranga līdere Ana Ivanoviča no Serbijas svētdien Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtās kārtas mačā pieveica pašreizējo pasaules ranga līderi Serēnu Viljamsu. Līdz ar to Viljamsa pārtrauca 25 uzvaru sēriju, kas bija otra garākā viņas karjerā.

Aizvadītajā mačā šobrīd WTA ranga 14.vietā esošā Ivanoviča tika pie panākuma ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-3.

Viljamsai vismaz uz pāris mēnešiem zudušas cerības panākt Krisu Evertu un Martinu Navratilovu, kuras karjeras laikā izcīnīja 18 "Grand Slam" titulus.

Pēc mača pieckārtējā sacensību čempione Viljamsa atzina, ka muguras traumas dēļ no sacensībām jau gandrīz izstājusies pirms trešās kārtas cīņas ar slovākieti Danielu Hantuhovu.

"Es gandrīz izstājos, bet esmu cīnītāja. Tomēr, iespējams, ka vajadzēja," izteicās Viljamsa, neprecizējot savas traumas nopietnību. "Šodien pieļāvu neiedomājami daudz kļūdu. Sitienos, kuros kļūdījos, parasti to nedaru."

Neskatoties uz neveiksmi, Viljamsa sasniedza jaunu sacensību rekordu - viņa izgāja kortā septiņdesmitajā Austrālijas atklātā čempionāta mačā, pārspējot Lindsejas Devenportes rezultātu.

Tikmēr 26 gadus vecā Ivanoviča šī turnīra ceturtdaļfinālu sasniegusi vien otro reizi karjerā un cīņā par iekļūšanu labāko četriniekā spēkosies ar Kanādas pusaudzi Eiženu Bušāru vai mājinieku cerību Keisiju Delakvu.

"Viņa ir lieliska spēlētāja," Ivanoviča teica par Viljamsu. "Izejot kortā, centos parādīt savu labāko sniegumu."

Šīs sezonas sākumā Ivanoviča triumfēja Oklendas WTA "International" sērijas sacensībās, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņai sekmīgākais bijis 2008.gads, kad tika zaudēts finālā.

Kopš uzvaras 2008.gada Francijas atklātajā čempionātā serbiete līdz šim tikai reizi bija sasniegusi "Grand Slam" sacensību ceturtdaļfinālu, kad aizpērn to paveica ASV atklātajā čempionātā.

Tāpat kļuvis zināms, ka citā ceturtdaļfināla pārī ar ceturto numuru izliktā ķīniete Na Li spēkosies ar Flaviju Penetu no Itālijas, kura izlikta ar 28.numuru.

Ceturtās kārtas mačā Li ar 6-2, 6-0 sagrāva krievieti Jekaterinu Makarovu, bet Peneta ar 6-1, 4-6, 7-5 pārspēja Angeliku Kerberu no Vācijas, kura izlikta ar devīto numuru.

Tikmēr vīriešu vienspēļu turnīrā ar otro numuru izliktais serbs Novāks Džokovičs ar 6-3, 6-0, 6-2 pieveica itāli Fabio Fonjīni.

Tāpat ceturtdaļfinālu sasnieguši spānis Davids Ferrers un čehs Tomāšs Berdihs, kuri abi nākamajā mačā spēkosies savā starpā.

Ar trešo numuru izliktais Ferrers ar 6-7 (5:7), 7-5, 6-2, 6-1 uzveica vācieti Florianu Maijeru, bet Berdihs, kuram sacensībās ir septītais numurs, ar 6-2, 6-2, 6-3 bija pārliecinoši pārāks cīņā pret DĀR tenisistu Kevinu Andersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!