Foto: AP/Scanpix
Vimbldonas tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu otrdien nespēja sasniegt ar piekto numuru izliktā Marija Šarapova no Krievijas, kura ar 6-7 (4:7), 6-4, 4-6 piekāpās sacensību devītajai raketei Angelikai Kerberei no Vācijas.

Pirmajā setā, kura taibreikā pārāka bija Kerbere, katra tenisiste ieguva pa vienam breikam, bet otrajā setā uz vācietes diviem breikiem Šarapova atbildēja tikai ar vienu. Savukārt izšķirošajā setā Kerbere lūzumu panāca jau pašā ievadā, kad ar viena breika palīdzību panāca 3-0 savā labā.

Šarapova 2011.gadā spēlēja šī turnīra finālā, bet pēc tam nav spējusi tikt tālāk par ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu. Vimbldonā viņa pie vienīgā čempiones titula tikusi 2004.gadā.

Tikmēr Kerbere kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu sasniegusi ceturto reizi karjerā. Vimbldonā viņas labākais sasniegums ir 2012.gadā sasniegtais pusfināls.

Vācietes pretiniece ceturtdaļfinālā būs ar 13.numuru izliktā Eižēnija Bušāra no Kanādas.

Tāpat ceturtdaļfinālu otrdien sasniedza ar trešo numuru izliktā rumāniete Simona Halepa, kura ar 6-3, 6-0 pārspēja Zarinu Diasu no Kazahstānas, un 19.numura īpašniece Sabīne Lisicki no Vācijas, kura ar 6-3, 3-6, 6-4 uzvarēja citu Kazahstānas pārstāvi Jaroslavu Švedovu. Ceturtdaļfinālā Halepu un Lisicki, kura otrdienas cīņā bija spiesta apārstēt savainoto plecu, gaida savstarpējs duelis.

Šīgada Francijas atklātā čempionāta fināliste Halepa šī turnīra ceturtdaļfinālu sasniegusi pirmoreiz karjerā, bet Vimbldonā viņa ir visaugstāk izliktā tenisiste, kas turpina cīņu par titulu. Savukārt pērnā gada Vimbldonas čempionāta fināliste Lisicki šī turnīra labāko astoņniekā iekļuvusi piekto reizi pēc kārtas.

Tikmēr otrdien noskaidrota pirmā sieviešu turnīra pusfināliste. Par to kļuvusi ar 23.numuru izliktā Lūsija Safāržova no Čehijas, kura ar 6-3, 6-1 pārspēja 22.numura īpašnieci Jekaterinu Makarovu no Krievijas.

Pašlaik 27 gadus vecā Safāržova sasniegusi savu labāko rezultātu "Grand Slam" sacensībās karjerā. Iepriekš viņa līdz ceturtdaļfinālam bija tikusi arī 2007.gada Austrālijas atklātajā čempionātā, bet Vimbldonā vēl nekad nebija tikusi tālāk par trešo kārtu.

Citā ceturtdaļfināla mačā otrdien čehiete Petra Kvitova spēkosies ar savu tautieti Barboru Zahlavovu Stricovu. Divas Čehijas tenisistes "Grand Slam" turnīra pusfinālu vienlaicīgi būs sasniegušas pirmoreiz kopš 1986.gada.

Savukārt vīriešu turnīra ceturtdaļfinālā otrdien savstarpēju dueli nodrošināja šveicieši Rodžers Federers un Stans Vavrinka. Ar ceturto numuru izliktais septiņkārtējais turnīra čempions Federers ar 6-1, 6-4, 6-4 uzvarēja spāni Tomiju Rovredo, kurš bija izlikts ar 23.numuru, bet piektā numura īpašnieks Vavrinka ar 7-6 (7:5), 7-6 (9:7), 6-3 pārspēja Felisiano Lopesu no Spānijas, kuram bija ticis 19.numurs.

Vavrinka šī turnīra ceturtdaļfinālā iekļuvis pirmoreiz karjerā, bet Federers labāko astoņniekā iekļuvis jau 12.reizi.

Tāpat otrdien tiks noskaidroti pēdējie divi vīriešu turnīra ceturtdaļfināla dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!