Foto: F64
Latvijas tenisa izlase oktobrī gaidāmo dueli pret Zviedriju par vietas saglabāšanu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā aizvadīs Jenšēpingas pilsētā, informē portāls "Tennis.se".

Duelis starp abām komandām risināsies no 24. līdz 26.oktobrim. Zaudējums šajā cīņā latviešiem atkal liks pārcelties uz Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu.

Jenšēpingas tenisa centrs var satilpināt ap 1000 skatītājiem, bet vienības tajā spēlēs uz cietā seguma.

Līdz šim Deivisa kausa mači šajā vietā nav notikuši.

Jau vēstīts, ka pirms vairāk nekā nedēļas Latvijas izlase Valmierā tikās ar Austriju, piedzīvojot zaudējumu ar 1-4. Austrieši līdz ar šo panākumu saglabāja savu vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā arī nākamgad, bet Latvijas pārstāvjus līdz ar to gaida izšķirošā cīņa par vietas saglabāšanu šajā grupā.

Ja Latvijai izdosies saglabāt vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, nākamā gada cīņas tā atklās arī ar maču pret Austriju, kas norisināsies izbraukumā.

Ja Latvijas izlase zaudēs savu vietu zonas pirmajā grupā, tās pretinieki otrajā grupā noskaidrosies atsevišķā izlozē, kas notiks vien oktobra beigās.

Kā ziņots, Latvijas izlase februārī cieta zaudējumu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas pirmajā duelī, izbraukumā ar 0-5 piekāpjoties Slovākijai. Pati Slovākija vēlāk ar 4-1 uzvarēja Austriju, bet pagājušās nedēļas nogalē zaudēja ASV cīņā par vietu pasaules grupā.

Pērn Latvijas izlase sekmīgi pārvarēja Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu, sākotnēji ar 3-0 izbraukumā pieveicot Tunisiju, turpinājumā ar 3-2 izbraukumā pārspējot arī Monako, bet izšķirošajā duelī ar 3-2 Rīgā pieveica arī Somiju un trešoreiz vēsturē kvalificējās Deivisa kausa pirmajai grupai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008. un 2010.gadā, bet nevienā no šīm reizēm nespēja saglabāt vietu tajā.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!