Foto: LETA
Latviešu tenisista Miķeļa Lībieša sniegums Deivisa kausa mačā pret somu Miki Kontinenu bijis pārāk nevienmērīgs, tāpēc arī piedzīvots zaudējums četros setos, uzskata Lībietis.

Kā ziņots, Latvijas tenisa izlase piektdien savā laukumā nokļuva zaudētājos cīņā pret Somijas komandu, kas abas spēkojas par vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā. Dueļa pirmajā vienspēlē ATP ranga 638.pozīcijā esošais Lībietis, kuram šī ir atgriešanās šāda līmeņa sacensībās, ar 4-6, 6-4, 3-6, 4-6 zaudēja Kontinenam, kurš šobrīd ATP rangā ieņem 606.vietu.

"Pretinieks labi izmantoja to, ka pārāk daudz kļūdījos no labās puses. Ari pirmajā setā pēdējā serves geimā pārāk daudz kļūdījos, bet viņš tad sajutās drošāk. Otrajā setā nospēlēju labi, bet arī vēlāk nejutos brīvi," pēc mača izteicās Lībietis. "Spēlēju pārāk viļņaini - labāk, sliktāk -, bet viņš bija pārliecinātāks par sevi."

"Trešajā setā jutu, ka palieku smagāks, bet fani palīdzēja atrast spēku. Uztraukums bija tikai ceturtajā setā, kad sāku par daudz domāt, bet pirmajos setos pats vienkārši neizmantoju savas iespējas. Vajadzēja spēlēt brīvāk, jo treniņos man gāja daudz labāk," piebilda latvietis. "Ernests Gulbis savu maču uzvarēs. Rīt redzēsim, kā ies tālāk."

"Man patīk dubultspēle. Ir cerības, ka es varētu spēlēt, bet par to izlemj kapteinis. Šodienas spēle neko neietekmē. Es par dubultspēli esmu ļoti pārliecināts un tajā jutīšos ļoti ērti," uzskata tenisists.

"Pirmoreiz spēlēju šādā arēnā, atbalsts bija lielisks. Prieks, ka [Latvijas izlases kapteinis] Kārlis Lejnieks man dod iespēju," pauda Lībietis.

Līdz ar to pašlaik duelī vadībā ar 1-0 atrodas Somija.

Otrajā piektdienas vienspēlē Latvijas izlases līderis Gulbis, kuram ATP rangā pašlaik 36.vieta, cīnīsies ar Herko Polanenu, kurš ATP rangā ieņem 737.pozīciju.

Dubultspēle tiks aizvadīta sestdien, un tajā plānots, ka Andis Juška un Mārtiņš Podžus spēkosies pret brāļiem Miki un Henri Kontineniem.

Dienu vēlāk vienspēlēs Gulbis un Lībietis būs mainītās lomās - vispirms labākais Latvijas tenisists tiksies ar M.Kontinenu, bet pēcāk Lībietis spēlēs pret Polanenu. Tiesa, komandu kapteiņi izmaiņas mača dalībnieku vidū var veikt vēl 15 minūtes pirms tā sākuma.

Šīs cīņas uzvarētāji nākamgad spēlēs Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, bet zaudētāji turpinās sacensties otrajā grupā. Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā līdz šim spējusi iekļūt vien divas reizes - 2008. un 2010.gadā.

Jau vēstīts, ka no dalības Somijas izlases sastāvā pēdējā brīdī atteicās tās lielākā zvaigzne Jarko Nieminens, kuru piemeklējušas veselības likstas.

Šīgada pirmajā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas duelī Latvija ar 3-0 izbraukumā pieveica Tunisiju, bet otrajā cīņā ar 3-2 izbraukumā pārspēja Monako.

Savukārt Somijas izlase ar 3-2 izcīnīja uzvaru pret Bulgāriju un Īriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!