Foto: AP/Scanpix

Amerikāņi Maiks Braiens un Betānija Mateka-Sendsa ceturtdien triumfēja Francijas atklātā tenisa čempionāta jaukto dubultspēļu sacensības.

Finālmačā ar otro numuru izliktie sportisti izmantoja visas četras savas breikbumbu iespējas un ar 7-6 (7:3), 6-1 pieveica poli Marcinu Matkovski, kā arī Lūsiju Hradečku no Čehijas.

Pirmajā setā Matkovskis un Hradečka bija vadībā ar 4-1 un 5-3, tomēr iespējas neizmantoja, ciešot neveiksmi 59 minūšu laikā.

Titulētais 37 gadus vecais Braiens "Grand Slam" sacensību jauktajās dubultspēlēs uzvarēja ceturto reizi, tomēr visi trīs iepriekšējie tituli bija ar savu tautieti Lizu Reimondu.

Tāpat viņš ar savu dvīņubrāli Bobu 16 reizes uzvarējis vīriešu dubultspēļu sacensībās "Grand Slam" ietvaros un arī šogad amerikāņi sasnieguši finālu, kurā spēkosies ar horvātu Ivanu Dodigu un brazīlieti Marselu Melu. Braieni Parīzē triumfējuši 2003. un 2013.gadā, bet finālā zaudējuši 2005., 2006. un 2012.gadā.

Tikmēr Mateka-Sendsa iepriekš ar rumāni Horiju Tekau 2012.gadā bija triumfējusi Austrālijas atklātā čempionāta jauktajās dubultspēlēs,

Savukārt sieviešu dubultspēlēs savu pirmo "Grand Slam" titulu Mateka-Sendsa ieguva šī gada sākumā, kad ar Lūsiju Šafāržovu no Čehijas triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā. Arī Parīzē viņas jau sasniegušas pusfinālu, turklāt Šafāržova arī ceturtdien sasniedza sieviešu vienspēļu finālu, kurā tiksies ar pasaules ranga līderi Serēnu Viljamsu no ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!