Foto: DELFI
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien piedzīvoja zaudējumu ASV notiekošajā Ņūbraunfelsas ITF 50 000 sērijas vienspēļu turnīrā, pirmajā kārtā piekāpjoties ar ceturto numuru izliktajai portugālietei Mišelei Larčerei de Vritai.

Pašlaik WTA ranga 256.vietā esošā Marcinkēviča pamatturnīra pirmajā kārtā ar 6-7 (5:7), 3-6 piekāpās Mišelei Larčerei de Vritai, kura ir pasaules 125.rakete.

Par dalību sacensībās Latvijas pārstāve saņēmusi vienu WTA ranga punktu.

Kā zināms, Marcinkēviča otrdien šo turnīru sāka ar negaidītu uzvaru, pārvarot dubultspēļu sacensību pirmo kārtu. Marcinkēviča duetā ar Katerinu Bondarenko no Ukrainas aizvadītajā mačā ar rezultātu 6-3, 6-4 pārspēja Asiju Muhamadu no ASV un Olīviju Rogovsku no Austrālijas, kuras turnīrā bija izliktas ar pirmo numuru.

Otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšana Latvijas pārstāvei devusi 15 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Pagājušajā nedēļā Latvijas pārstāve izcīnīja savu pirmo ITF raudzes vienspēļu titulu šogad, triumfējot Meksikas pilsētā Viktorijā notikušajās ITF 25 000 sērijas turnīra sacensībās. Marcinkēviča ITF turnīros Meksikā startēja piecas nedēļas pēc kārtas.

Kā ziņots, Latvijas tenisists Jānis Podžus trešdien izstājās no Igaunijas pilsētā Tartu notiekošā "Future" sērijas turnīra, nepārvarot vienspēļu sacensību otro kārtu.

Pašlaik pasaules ranga 768.vietā esošais J.Podžus aizvadītajā mačā ar rezultātu 6-7 (4:7), 6-4, 2-6 piekāpās baltkrievam Jaraslavam Šilam, kurš izlikts ar ceturto numuru, bet ATP rangā atrodas 426.pozīcijā.

Turnīru latvietis līdz ar to noslēdzis, izcīnot vienu ATP ranga punktu.

Savukārt pirmās kārtas mačā J.Podžus otrdien ar 6-3, 6-2 apspēlēja krievu Vladimiru Poļakovu, kurš ATP rangā atrodams 844.pozīcijā.

Otrdien pamatturnīru bija plānojis sākt arī J.Podžus dvīņubrālis Mārtiņš, kurš pasaules rangā ieņem 573.vietu, tomēr latvietis pēdējā brīdī dalību sacensībās atsauca. Viņam pirmajā kārtā bija paredzēts tikties ar krievu Andreju Rubļovu, kurš pašlaik ir pasaules junioru ranga līderis. Pieaugušo rangā Rubļovs atrodams 491.vietā, bet šajā turnīrā izlikts ar sesto numuru, kaut sacensības sāka no kvalifikācijas.

M.Podžus ieņemtā 573.vieta pasaules rangā ir augstākā viņa karjerā.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļas nogalē brāļi Podžus ar Latvijas izlasi Zviedrijā aizvadīja izšķirošo cīņu par vietas saglabāšanu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā. Neskatoties uz saspringto cīņu, kur piecos mačos kopā tika nospēlēti 22 seti, Latvija cieta neveiksmi ar rezultātu 2-3. Īpaši saspringts grafiks bija M.Podžum, kurš trijās dienās nospēlēja 14 setus, uzvarot abās savās vienspēlēs.

Tartu "Future" turnīra kvalifikācijā piedalījās arī Latvijas sportists Jānis Mellups, kurš pirmajā kārtā ar 7-5, 6-2 pārspēja igauni Artūru Ēriku Lindmā, bet izšķirošajā cīņā par vietu pamatsacensībās ar 2-6, 2-6 piekāpās pasaules ranga 706.vietā esošajam krievam Jevgēņijam Karlovskim.

Citviet no Oslo ITF 10 000 sērijas sacensībām trešdien izstājās Dārta Elizabete Emuliņa, kura pārī ar francūzieti Fionu Kodino nepārvarēja dubultspēļu turnīra otro kārtu jeb ceturtdaļfinālu. Latvijas un Francijas duets aizvadītajā cīņā ar 5-7, 2-6 zaudēja Aravelai Fernandesai Ravenerei no Spānijas un norvēģietei Karolīnei Rūdei-Mū, kuras izliktas ar otro numuru.

Iepriekš par pirmās kārtas pārvarēšanu 17 gadus vecā Emuliņa nopelnīja vienu WTA dubultspēļu ranga punktu, kas viņai ir otrais karjerā. Latvijas un Francijas duets ar rezultātu 6-2, 7-5 pārspēja mājinieces Nūru Līmu Dālu un Lilianu Gābrielsenu.

Lai kvalificētos rangam, sportistei punkti jāiegūst vismaz trijos turnīros vai arī vienās sacensībās jāiegūst vismaz desmit punkti.

Jau ziņots, ka otrdien Emuliņa izstājās no šī turnīra vienspēļu sacensībām, kad pirmajā kārtā ar 1-6, 1-6 atzina norvēģietes Emmas Flūdes pārākumu. Šī sportiste WTA rangā pašlaik atrodas 665.pozīcijā un turnīrā izlikta ar sesto numuru.

Līdz ar šo zaudējumu latviete netika pie savas karjeras pirmajiem WTA vienspēļu ranga punktiem.

Emuliņa pirmoreiz karjerā piedalījās ITF sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensībās, jo pārvarēja kvalifikāciju. Viņa sākotnēji ar 6-0, 6-0 sagrāva mājinieci Sufīu Vāgeni, bet izšķirošajā kārtā ar 6-3, 6-3 uzveica arī Jūliju Herlogsonu no Zviedrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!