Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča pirmdien guva smagu panākumu izšķirošajā, trešajā, Vācijā notiekošā Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību kārtā, pirmo reizi iekļūstot kāda WTA turnīra pamatsacensībās.

Vēlāk notikušajā izlozē noskaidrojās, ka Marcinkēviča šī turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā spēkosies ar Krievijas sportisti Anastasiju Pavļučenkovu, kura pasaules rangā šobrīd atrodas augstajā 25.vietā. Marcinkēviča rangā ieņem 209.vietu, kas ir jauns karjeras rekords.

Izšķirošajā kvalifikācijas cīņā Marcinkēviča ar 7-5, 2-6, 7-5 divarpus stundu ilgā mačā pieveica čehieti Katerinu Sinjakovu, kura šobrīd ir 165.labākā tenisiste pasaulē.

Maču abas tenisistes iesāka līdzvērtīgā duelī, taču ceturtajā geimā Sinjakova pirmo reizi lauza Marcinkēvičas servi, izvirzoties vadībā ar 3-1. Tomēr Latvijas tenisiste spēja atgūties, gūstot četrus punktus pēc kārtas, tai skaitā divas reizes laužot pretinieces servi un panākot jau 5-3 sev par labu. Seta turpinājumā abas spēlētājas vēl pa reizei lauza sāncenses servi, taču pirmo setu ar 7-5 uzvarēja Marcinkēviča.

Otrajā setā jau krietni pārliecinošāk spēlēja Sinjakova, ātri vien izvirzoties vadībā ar 4-1, lai gan Latvijas tenisiste vienreiz tomēr pamanījās lauzt čehietes servi. Taču visa seta gaitā Čehijas sportiste trīs reizes bija labāka pie Marcinkēvičas serves, turklāt daudz nekļūdījās, servējot pašai, tāpēc Sinjakova guva pārliecinošu uzvaru setā ar 6-2.

Izšķirošajā setā abas tenisistes savā starpā cīnījās ļoti līdzvērtīgi, lai gan to labāk iesāka Sinjakova, vienreiz laužot Marcinkēvičas servi un panākot 3-0 sev par labu. Tomēr Latvijas spēlētāja atbildēja ar to pašu, panākot neizšķirtu, bet turpinājumā abas sāncenses apmainījās punktu guvumiem. Izšķirošs brīdis pienāca trešā seta 11.geimā, kad Marcinkēviča lauza Sinjakovas servi, panākot 6-5. Sekojošajā geimā tenisistes cīnījās ļoti sīksti, turklāt Latvijas sportiste tika pie četrām mačbumbām, no kurām viņa izmantoja pēdējo, gūstot ļoti svarīgu uzvaru un pirmo reizi karjerā iekļūstot WTA turnīra pamatsacensībās.

Pirmās kārtas mačā Latvijas tenisiste ar 6-4, 3-6, 6-4 pieveica vācieti Dīnu Fizenmejeri, kura kvalifikācijā bija izlikta ar ceturto numuru, bet pasaules rangā atrodas 83.vietā.

Tik augstu pasaules rangā esošu tenisisti Marcinkēviča pieveica pirmoreiz karjerā. Ar pasaules labākā simtnieka tenisistēm viņa līdz šim tikusies četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm.

Savukārt otrajā kārtā Latvijas tenisiste ar 6-4, 4-6, 6-1 pārspēja Alizē Limu no Francijas, kura pasaules rangā atrodas 148.vietā.

Par iekļūšanu Štutgartes turnīra pamatsacensībās Marcinkēviča nopelnīja 25 WTA ranga punktus.

Štutgartes turnīrs šogad izceļas ar spēcīgu dalībnieču sastāvu - sacensībās piedalās septiņas WTA ranga pirmā desmitnieka tenisistes, bet pamatturnīrā lielākoties startē sportistes, kuras ir starp trīsdesmit labākajām spēlētājām pasaulē.

Vēlāk šī turnīra dubultspēļu pamatsacensībās Marcinkēviča pārī ar baltkrievieti Aleksandru Sasnoviču pirmajā kārtā pirmdien tiksies ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu un Katarinu Srebotņiku, kuras sacensībās izliktas ar augsto trešo numuru.

Marcinkēviča dubultspēļu rangā šobrīd ieņem 179.pozīciju.

Šīs Marcinkēvičai bija otrās WTA turnīra kvalifikācijas sacensības šosezon. Pirms divām nedēļām Katovices WTA "International" turnīrā Latvijas tenisiste zaudēja jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!