Foto: stock.xchng

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča ceturtdien piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu Vācijā notiekošā Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla spēlē.

Marcinkēviča, kura WTA dubultspēļu rangā šobrīd ieņem 179.pozīciju, pārī ar baltkrievieti Aleksandru Sasnoviču ar rezultātu 3-6, 0-6 zaudēja pazīstamajai serbietei Jeļenai Jankovičai un krievietei Aļisai Kļeibanovai.

Latvijas un Baltkrievijas duets savu servi zaudēja jau pirmajā geimā, bet septītajā geimā neveiksmi atkārtoja un nokļuva zaudētājos ar 2-5. Nākamajā geimā viņas atspēlēja divas setbumbas un tika pie breika, tomēr intrigu par uzvaru neatjaunoja, jau jau sekojušajā geimā vēlreiz zaudēja punktu pie savas serves, kad atspēlēja tikai vienu no divām setbumbām.

Otrā seta pirmajā geimā Marcinkēviča un Sasnoviča neizmantoja divas breikbumbas, bet pēc tam otrajā un ceturtajā geimā ļoti pārliecinoši zaudēja punktus pie savas serves, nokļūstot iedzinējās ar 0-4. Serbijas un Krievijas pāris bija pārliecinoši labāks arī nākamajos divos geimos, liedzot pretiniecēm otrajā setā uzvarēt kaut vienā geimā.

Par iekļūšanu šī turnīra ceturtdaļfinālā Marcinkēviča tika pie 100 WTA dubultspēļu ranga punktiem. Tik daudz viena turnīra laikā Latvijas tenisiste nebija nopelnījusi ne reizi.

Pirms tam pirmajā kārtā Latvijas un Baltkrievijas duets negaidīti ar 5-7, 6-3, 10:8 uzvarēja krievieti Anastasiju Pavļučenkovu un Katarinu Srebotņiku no Slovēnijas, kuras sacensībās bija izliktas ar trešo numuru.

Marcinkēviča un Pavļučenkova tikās arī šī turnīra vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā, Latvijas pārstāvei piedzīvojot zaudējumu ar 3-6, 2-6. Marcinkēvičai tā bija debijas spēle WTA raudzes turnīru pamatsacensībās. Neviena Latvijas tenisiste augstākās raudzes vienspēļu turnīros nebija startējusi kopš pagājušā gada februāra, kad karjeru vēl nebija noslēgusi Anastasija Sevastova.

Par iekļūšanu vienspēļu turnīra pamatsacensībās Marcinkēviča nopelnīja 25 WTA ranga punktus, bet pirmās kārtas mačs viņai deva vēl vienu punktu.

Šobrīd WTA vienspēļu rangā ieņemtā 209.vieta ir Marcinkēvičas karjeras rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!