Foto: Reuters/Scanpix

Zaudējumu ASV atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra ceturtajā kārtā pirmdien piedzīvoja pasaules trešā rakete skots Endijs Marejs, kurš ar 6-7 (5:7), 3-6, 7-6 (7:2), 6-7 (0:7) piekāpās Kevinam Andersonam no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), kurš turnīrā izlikts ar 15.numuru.

Līdz ar zaudējumu pārtraukta skota 18 sasniegto ceturtdaļfinālu sērija "Grand Slam" turnīros.

"Ir nepatīkami zaudēt kaut vai tikai tādēļ, ka neizdodas sasniegt ceturtdaļfinālu. Tie ir daudzi gadi darba, lai saglabātu tādu noturību. Tāpat ir smagi zaudēt četras stundas ilgā cīņā, ja arī pirms tam turnīrā aizvadīti ilgi mači," zaudējumu komentēja Marejs.

Tikmēr Andersons uzskata, ka šī viņam bijusi mūžā svarīgākā cīņa.

"Tas ir lielisks sasniegums. Esmu ļoti saviļņots, ka sasniedzu ceturtdaļfinālu. Uzvarot tādu spēlētāju kā Marejs, ir sajūtas, ka sperts solis uz priekšu. Tas ir fantastiski," iepriecināts bija DĀR tenisists.

Ceturtdaļfinālā Andersons spēkosies ar šveicieti Stanu Vavrinku, kurš ar 6-4, 1-6, 6-3, 6-4 pārspēja mājinieku Donaldu Jangu.

Tāpat nākamajā kārtā iekļuvis pasaules otrā rakete Rodžers Federers no Šveices, kurš ar 7-6 (7:0), 7-6 (8:6), 7-5 uzveica mājinieku Džonu Isneru, kurš turnīrā izlikts ar 13.numuru.

Ceturtdaļfinālā Federeram stāsies pretī ar 12.numuru izliktais francūzis Rišārs Gaskē, kurš ar 2-6, 6-3, 6-4, 6-1 uzveica sacensību sesto numuru Tomāšu Berdihu no Čehijas.

Kā zināms, vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu sasniedzis arī pasaules pirmā rakete serbs Novāks Džokovičš, kurš šajā sacensību posmā "Grand Slam" turnīros startēs 26.reizi pēc kārtas.

Vīru vienspēļu turnīrā piedalījās arī Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš pamatturnīra pirmās kārtas trešajā setā, spēlējot pret britu tenisistu Aljažu Bedeni, pie rezultāta 6-3, 4-6, 0-3 cīņu neturpināja.

Tikmēr dāmu vienspēļu turnīra ceturtajā kārtā ar piekto numuru izliktā čehiete Petra Kvitova ar 7-5, 6-3 uzveica Lielbritānijas tenisisti Džoannu Kontu, kura WTA rangā ieņem 97.vietu.

Kvitovai ceturtdaļfinālā stāsies pretī ar 26.numuru izliktā itāliete Flavija Peneta, kura ar 6-4, 6-4 uzveica austrālieti Samantu Stosuru, kura izlikta ar 22.numuru.

Ne bez grūtībām nākamo kārtu sasniedz pasaules otrā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kura ar 6-7 (6:8), 7-5, 6-2 pieveica ar 24.numuru izlikto Sabīni Lisicki no Vācijas.

Halepa ceturtdaļfinālā spēkosies pret sacensību 20.numuru baltkrievieti Viktoriju Azarenku, kura ar 6-3, 6-4 uzveica mājinieci Varvaru Ļepčenko.

Kā zināms, ceturtdaļfinālā notiks divu māsu Serēnas un Venusas Viljamsas cīņa.

Iepriekšējo reizi abas māsas tikās šovasar Vimbldonā, kad pārāka bija Serēna, kura uzvarējusi 15 no 26 savstarpējām cīņām.

ASV atklātajā čempionātā palikušas vairs tikai trīs spēlētājas, kuras izliktajām ar kādu no pirmajiem desmit numuriem - sacensībās joprojām piedalās galvenā favorīte Serēna Viljamsa, Halepa un Kvitova.

Zīmīgi, ka, uzvarot ASV atklātajā čempionātā, Serēna Viljamsa var kļūt par pirmo spēlētāju kopš Štefijas Grāfas 1988.gadā, kura viena kalendārā gada laikā izcīnījusi visus četrus "Grand Slam" titulus.

Kā zināms, sieviešu vienspēļu turnīrā piedalījās arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura otrās kārtas mačā ar 6-0, 4-6, 3-6 piekāpās itālietei Sārai Erani, kura vienspēlēs reizi ir sasniegusi "Grand Slam" turnīru finālu, bet dubultspēlēs pat kļuvusi par pieckārtēju šī prestižā titula ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!