Foto: AFP/Scanpix
Britu tenisists Endijs Marejs, sasniedzot Parīzes "Masters 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu, nodrošinājis savu dalību Londonas "ATP World Tour Finals" vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīrā.

Aizvadītajā trešās kārtas mačā Marejs, kurš turnīrā izlikts ar astoto numuru, pārspēja sacensību devīto raketi Grigoru Dimitrovu no Bulgārijas ar 6-3, 6-3.

Mača gaitā Dimitrovs tā arī netika pie nevienas breikbumbas, kamēr Marejs sāncenša servi lauza trīs reizes. Otrā seta pirmajos trīs geimos pie savas serves brits nezaudēja nevienā izspēlē.

Līdz ar šo panākumu Marejs pievienojies serbam Novākam Džokovičam, šveicietim Rodžeram Federeram, vēl vienam šveicietim Stanam Vavrinkam un Marinam Čiličam no Horvātijas "ATP World Tour Finals" sacensību dalībnieku sastāva. Uz atlikušajām trim vietām reālākie pretendenti pašlaik ir spānis Davids Ferrers, Tomāšs Berdihs no Čehijas un japānis Kei Nišikori.

Šajā astoņniekā iejaukties var vienīgi kanādietis Milošs Raoničs, tomēr viņam tā labad jākļūst par Parīzes turnīra uzvarētāju. Šo sacensību ceturtdaļfinālā viņu gaida spēkošanās ar Federeru.

Tikmēr Federers turpina konkurēt ar ATP ranga līderi Džokoviču par šīgada pasaules labākā tenisista godu. Serbs Parīzes turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar Mareju.

Marejs sezonas noslēguma turnīrā iepriekš piedalījies piecas reizes, trīsreiz iekļūstot pusfinālā.

Parīzē notiekošais turnīrs ir pēdējais šīgada ATP ierindas tūrē. Savukārt "ATP World Tour Finals" sacensības ar sezonas astoņu labāko tenisistu dalību Londonā sāksies 9.novembrī.

Kā zināms, sezonas noslēguma turnīrā nepiedalīsies pasaules trešā rakete Rafaels Nadals no Spānijas, kurš apendicīta operācijas dēļ sezonu noslēdza priekšlaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!