Foto: AFP/Scanpix

Britu tenisists Endijs Marejs svētdien izcīnīja savu 30.augstākās raudzes titulu karjerā, Vīnes "ATP World Tour 250" sērijas sacensību finālā ar 5-7, 6-2, 7-5 uzvarot spāni Davidu Ferreru.

Pirmajā setā Marejs savu servi nenosargāja divas reizes, bet otrajā setā divreiz lauza Ferrera servi, cīņā panākot līdzsvaru. Izšķirošajā setā Marejs pie breika tika jau pirmajā geimā, bet turpinājumā trīs geimos pēc kārtas nespēja izmantot serves priekšrocības. Par spīti tam brits trīs reizes pēc kārtas lauza Ferrera servi, kas viņam mačā atnesa uzvaru.

Ferrers šajā turnīrā bija izlikts ar pirmo numuru, bet Marejs - ar otro.

Marejs ieguvis savu otro titulu šogad un reizē otro mazāk kā mēneša laikā. Iepriekš viņš tik maz titulu vienas sezonas laikā pēdējo reizi bija izcīnījis 2010.gadā.

Brits ir viens no pieciem karjeru turpinošajiem tenisistiem, kuri spējuši sasniegt 30 iegūto titulu robežu.

Tikmēr Ferreram šis ATP finālos bija trešais zaudējums pēc kārtas. Šogad viņš virs galvas cēlis vienu uzvarētāja kausu, kas ir viņa mazākais panākumu skaits kopš 2009.gada.

Svētdien noslēdzās arī Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrs, kura finālā tā pirmais numurs Tomāšs Berdihs no Čehijas ar 5-7, 6-4, 6-4 uzvarēja sacensību otro raketi Grigoru Dimitrovu no Bulgārijas.

Čeham šis ir desmitais iegūtais tituls karjerā un otrais šogad. Pēdējos četrus titulus viņš izcīnījis uz cietā seguma iekštelpu kortiem.

Savukārt Dimitrovs, kurš šajā turnīrā bija labākais pērn, iepriekš bija uzvarējis četru ATP sacensību finālos pēc kārtas.

Kā ziņots, Vācijas tenisiste Annika Beka sestdien triumfēja Luksemburgas WTA "International" sērijas turnīrā, iegūstot savu pirmo augstākās raudzes titulu karjerā.

Aizvadītajā turnīra finālspēlē neizsētā Beka ar 6-2, 6-1 sagrāva čehieti Barboru Zahlavovu Stricovu, kurai bija izlikta ar ceturto numuru.

Pirmajā setā Beka pretinieces servi lauza visos četros geimos, kuros serves tiesības bija čehietei, bet otrajā setā to atkārtoja trijos no četriem Stricovas servētajiem geimiem.

Pašlaik 20 gadus vecā Beka, kura WTA rangā ieņem 60.vietu, pirms tam pie graujošas uzvaras tika arī pusfinālā, kad ar 6-0, 6-1 apspēlēja citu čehieti Denisu Allertovu.

Beka arī pirms gada spēlēja šī turnīra finālā, kad zaudēja dānietei Karolīnei Vozņacki. Šie ir vienīgie viņas sasniegti WTA sacensību fināli karjerā.

Tāpat svētdien "WTA Premier" sērijas turnīrā Maskavā par uzvarētāju kļuva mājiniece Anastasija Pavļučenkova. Ar sesto numuru izliktā sportiste finālā ar 6-4, 5-7, 6-1 pārspēja Irinu Begu no Rumānijas.

Pašlaik 23 gadus vecā Pavļučenkova, kura WTA rangā ieņem 30.vietu, izcīnījusi savu otro titulu šogad un kopumā septīto karjerā. Iepriekš viņa pa diviem tituliem izcīnīja arī 2010. un 2013.gadā.

Tikmēr Begu neveiksmīgi centās tikt pie sava otrā titula karjerā un pirmā kopš 2012.gada. Tieši kopš 2012.gada septembra viņa nebija spēlējusi WTA sacensību finālā.

Līdz ar šiem turnīriem ir noslēgusies WTA pamatsacensību sezona. Turpinājumā labākās sezonas sportistes gaida starti divos sezonas noslēguma turnīros, kā arī risināsies vienas WTA 125k sērijas sacensības.

Maskavā svētdien noslēdzās arī "ATP World Tour 250" sērijas turnīrs vīriešiem, kurā nepārspēts palika ar otro numuru izliktais horvāts Marins Čiličs. Viņš finālā ar 6-4, 6-4 pārspēja turnīra piekto raketi Roverto Bautistu Agutu no Spānijas, kurš pirms tam pusfinālā bija apspēlējis latvieti Ernestu Gulbi.

Čiličs ieguvis savu pirmo titulu kopš triumfa ASV atklātajā čempionātā septembra sākumā, bet kopumā šosezon viņš ticis pie četriem tituliem. Iepriekš horvāts vēl ne reizi viena gada laikā nebija ieguvis vairāk par diviem ATP tituliem.

Savukārt Aguts pirms tam šogad bija izcīnījis savus pirmos divus ATP raudzes titulus karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!