Foto: F64
Latviešu tenisists Mārtiņš Podžus piektdien sasniedza Vācijā notiekošā Ditelbrunnas "Future" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pusfinālu.

Ceturtdaļfināla duelī pasaules ranga 751.vietas īpašnieks M.Podžus ar 6-4, 6-3 uzvarēja mājinieku Bastianu Vāgneru, kurš pasaules rangā ieņem 849.pozīciju, bet šo turnīru sāka no kvalifikācijas sacensībām.

Pusfināla sasniegšana latvietim devusi sešus ATP vienspēļu punktus.

Kā ziņots, pirmajā kārtā M.Podžus ar rezultātu 6-0, 6-2 pieveica mājinieku Pirminu Hēnli, kurš pasaules rangā atrodams 698.pozīcijā, bet pēc tam ar 6-1, 6-4 uzvarēja vācieti Matiasu Vuneru, kurš šobrīd ir 639.labākais tenisists pasaulē.

Pirms tam jau pirmajā šī turnīra kārtā zaudējumu piedzīvoja M.Podžus dvīņubrālis Jānis, kurš pašlaik pasaules rangā ieņem 789.pozīciju. Viņš ar 6-7 (7:9), 6-1, 1-6 piekāpās turnīra ceturtajam numuram Mihalam Šmidam no Vācijas, kurš ATP rangā atrodams 383.vietā. Līdz ar to J.Podžus šo turnīru noslēdza bez nopelnītiem punktiem ATP vienspēļu rangā.

Tāpat abi Latvijas tenisisti vienā pārī piedalās arī dubultspēļu sacensībās, kur sasnieguši pusfinālu un ieguvuši sešus ATP dubultspēļu ranga punktus.

Pusfināls tiks aizvadīts piektdien, Latvijas duetam spēkojoties pret vāciešiem Vāgneru un Johanu Hērtisu.

Jau vēstīts, ka pirmajā dubultspēļu turnīra kārtā dvīņubrāļi Podžus ar 6-3, 6-2 pārspēja vāciešus Sebastiānu Preštelu un Jakobu Šnaiteru. Savukārt ceturtdaļfinālā latviešiem bija jāspēkojas ar turnīra galvenajiem favorītiem Greguāru Barēru un Remī Butiljē no Francijas, tomēr pretinieki no šīs cīņas atteicās.

Iepriekšējā nedēļā brāļi sacentās "Future" sērijas turnīrā Francijā, tomēr abi zaudēja jau vienspēļu pirmās kārtas mačos.

Tieši šo abu tenisistu sniegums Latvijai būs ļoti svarīgs oktobra beigās gaidāmajā Deivisa kausa izcīņas duelī par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā ar Zviedriju, jo tajā nevarēs palīdzēt valsts labākais tenisists Ernests Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!