Foto: F64
Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus pirmdien lietus kavētajā "Future" sērijas turnīrā, kas risinās Turcijas pilsētā Antālijā, kļuva par vienspēļu sacensību uzvarētāju, izcīnot savu otro titulu gan šogad, gan karjerā.

ATP ranga 630.vietā esošais M.Podžus cīņā par titulu pārliecinoši ar 6-2, 6-0 uzvarēja itāli Ēriku Krepaldi, kurš bija izlikts ar sesto numuru, bet pasaules rangā ieņem 489.vietu.

Par uzvaru sacensībās latvietis saņēmis 18 pasaules ranga punktus.

Kā ziņots, pirmajā kārtā M.Podžus ar 6-3, 6-0 pārspēja īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo 15 gadus veco krievu Artjomu Dubrivniju, kurš līdz šim pasaules rangam nav spējis kvalificēties, bet vēlāk ar 6-3, 7-5 uzvarēja sacensību galveno favorītu Mirzu Bašiču no Bosnijas un Hercegovinas, kurš kā pasaules 271.rakete turnīrā bija izlikts ar pirmo numuru.

Savukārt ceturtdaļfināla un pusfināla spēles latvietis aizvadīja svētdien. Vispirms viņš apspēlēja serbu Denisu Bejtulahi, kurš pasaules rangā atrodas 647.pozīcijā. Viņa pretinieks pārtrauca cīņu, kad latvietis bija vadībā ar rezultātu 6-1, 4-1. Pāris stundas vēlāk pusfinālā M.Podžus ar 6-3, 6-1 uzveica arī ukraini Denisu Milokostovu, kurš sacensības sāka vēl no kvalifikācijas, bet ATP rangā ir atrodams 878.pozīcijā.

Pirmo "Future" vienspēļu titulu 20 gadus vecais M.Podžus izcīnīja oktobrī Leimenes sacensībās Vācijā.

Kā ziņots, ranga 780.vietā esošais Jānis Podžus šajā turnīrā vienspēlēs tika līdz ceturtdaļfinālam, iegūstot divus ranga punktus.

Dvīņubrāļi, sacenšoties vienā pārī, pirmdien aizvadīs šī turnīra dubultspēļu sacensību finālu, cenšoties iegūt savu otro "Future" dubultspēļu titulu gan šogad, gan karjerā.

Finālā latvieši tiksies ar rumāni Bugdanu Jonutu Apostolu un lietuvieti Luku Mugeviču, kuri izlikti ar trešo numuru.

Pašlaik Latvijas pārstāvji šajā turnīrā ieguvuši desmit ATP dubultspēļu ranga punktus.

Pirms tam pirmajā kārtā Latvijas sportisti ar 6-3, 6-2 pārspēja portugāli Romēnu Barbošu un Bobiju de Geijenu no Nīderlandes, kuri bija izlikti ar ceturto numuru, bet otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla spēlē pieveica rumāņus Dimu un Kristiānu Florentinu Vojneju, esot pārāki ar 6-3, 6-4. Svētdien viņiem bija plānots aizvadīt pusfinālu, tomēr viņu pretinieki Meliks Felers no Francijas un Juns Micuhaši no Japānas atteicās no cīņas, dodot Podžiem vietu finālā.

Šīs nedēļas ATP dubultspēļu rangā Podži sasnieguši karjeras augstākās vietas - M.Podžus dubultspēļu rangā pakāpies par 207 vietām uz 791.pozīciju, bet J.Podžus pakāpies par 210 pozīcijām uz 792.vietu. Pirms tam M.Podžus rangā novembrī bija pakāpies līdz 913.vietai, bet J.Podžus iepriekšējais rekords bija oktobrī sasniegtā 920.pozīcija.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā citā "Future" sērijas turnīrā Antālijā latviešu tenisisti guva savu pirmo kopējo dubultspēļu titulu. Vēl trešajā sacensībās šajā pilsētā viņi spēkosies arī šonedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!