Foto: F64
Latvijas izlases tenisists Mārtiņš Podžus piektdien uzsāks izšķirošo dueli par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā pret Zviedriju, spēkojoties ar pretinieku otro raketi Elīasu Imeru, ceturtdien noskaidrojās izlozē.

Abu tenisistu duelis Zviedrijas pilsētā Jenšēpingā sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika.

Pēc pirmā dueļa savukārt kortā dosies Mārtiņa dvīņubrālis Jānis Podžus, kuram pretī stāsies Zviedrijas pirmā rakete Kristiāns Lindells.

Tikmēr Zviedrijas izlases sastāvu pēdējā brīdī papildinājis dubultspēļu speciālists Roberts Lindsteds, kurš ATP dubultspēļu rangā šobrīd ieņem augsto 18.vietu. Viņš šajā duelī aizstās pasaules vienspēļu ranga 498.vietā esošo Īsaku Arvidsonu.

Dubultspēle, kurā Latviju gatavojas pārstāvēt Miķelis Lībietis un gados jaunais debitants Mikus Pauls Losbergs, norisināsies sestdien, pretī stājoties Lindstedam un Jūhanam Brunstrumam.

Savukārt svētdien plānots aizvadīt atlikušās divas vienspēles, kurās gaidāms, ka M.Podžus tiksies ar Lindellu, bet J.Podžus samēros spēkus ar Imeru.

Tiesa, pirms otrās un trešās dienas spēlēm komandu kapteiņi pieteikumos var veikt izmaiņas.

Jau vēstīts, ka sarunā ar Zviedrijas Tenisa federāciju Latvijas izlases kapteinis Kārlis Lejnieks izteica varbūtību, ka komandai tomēr pievienosies valsts labākais tenisists Ernests Gulbis, tomēr tā nenotika.

Kā zināms, Latvijas izlases sastāvā iekļauts M.Podžus, kurš ir valsts otrā rakete un ATP rangā ieņem 574.vietu, J.Podžus, kurš ir pasaules 772.rakete, Lībietis, kurš augustā zaudēja vietu ATP vienspēļu un dubultspēļu rangos, kā arī gados jaunais Losbergs, kurš savas karjeras laikā ATP rangam nav spējis kvalificēties.

Zviedrijas komandai šajā cīņā palīdzēs tās pirmā rakete Lindells, kurš ATP rangā ieņem 230.vietu, valsts otrā rakete Imers, kurš pasaules rangā atrodas 237.pozīcijā, Brunstrums, kurš ATP vienspēļu rangā nav atrodams, bet dubultspēļu sarakstā ieņem 60.vietu, un jau pieminētais Lindsteds.

Deivisa kausa rangā Zviedrija pašlaik atrodas 35.vietā, bet Latvija ieņem 42.pozīciju. Abas komandas līdz šim savā starpā nav tikušās.

Dueļa uzvarētāji saglabās vietu grupā arī nākamgad, bet zaudētāji pārcelsies uz Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu.

Kā ziņots, Latvijas izlase februārī cieta zaudējumu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas pirmajā duelī, izbraukumā ar 0-5 piekāpjoties Slovākijai, bet vēlāk septembrī Valmierā ar 1-4 piekāpās arī Austrijai.

Ja Latvijas izlase saglabās vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, nākamā gada cīņas tā atklās ar atkārtotu dueli pret Austriju. Ja Latvijas izlase zaudēs savu vietu zonas pirmajā grupā, tās pretinieki otrajā grupā noskaidrosies atsevišķā izlozē, kas notiks oktobra beigās.

Pērn Latvijas izlase sekmīgi pārvarēja Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu, sākotnēji ar 3-0 izbraukumā pieveicot Tunisiju, turpinājumā ar 3-2 izbraukumā pārspējot arī Monako, bet izšķirošajā duelī ar 3-2 Rīgā pieveica arī Somiju un trešoreiz vēsturē kvalificējās Deivisa kausa pirmajai grupai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008. un 2010.gadā, bet nevienā no šīm reizēm nespēja saglabāt vietu tajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!