Foto: AP/Scanpix

Francijas tenisists Mišels Lodrā ceturtdien nepabeidza savu spēli un izstājās no prestižā Vimbldonas čempionāta, tādējādi kļūstot par jaunāko "upuri" jau tā garajā sarakstā.

Lodrā ceturtdien nepabeidza otrās kārtas spēli pret Andreasu Sepi, kurš turnīrā izlikts ar 23.numuru. Pirmo setu ar 7-5 uzvarēja Sepi, tad francūzis palūdza medicīnisko pārtraukumu, taču pēc tā paziņoja, ka spēli nespēs turpināt. Visticamāk, ka Lodrā izstāšanās iemesls nav kāds savainojums, bet gan veselības problēmas.

Tādējādi francūzis kļuvis jau par 11.tenisistu, kurš nepabeidz spēli vai arī izstājās pirms cīņas sākuma. Lielākā daļa – septiņi – spēlētāji Vimbldonu piespiedu kārtā atstāja vakar, kas jau iesaukta par "melno trešdienu".

Tenisistu biežā izstāšanās likusi sarosīties statistikas mīļotājiem. Šobrīd otrās kārtas spēlēs izstājušies astoņi tenisisti (kopā ņemot vīriešu un sieviešu vienspēļu turnīrus), kas ir lielākais skaits Vimbldonas čempionātā vienā spēļu kārtā. "Grand Slam" turnīru rekords ir deviņi, un tas "sasniegts" 2011.gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Kopumā pagaidām Vimbldonā šāda veida bēdīgais rekords sasniegts 2008.gadā, kad izstājās 13 tenisisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!