Foto: Vida Press

Sidnejā 96 gadu vecumā mirusi astoņpadsmitkārtējā "Australian Open" uzvarētāja, leģendārā amerikāņu tenisiste Telma Koina-Longa, informē WTA.

Koina-Longa bija viena no sieviešu tenisa celmlauzēm, kas lielā mērā iedrošināja šā sporta veida attīstību gan kā spēlētāja, gan kā trenere. Divreiz viņa Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvarēja vienspēlēs, četras reizes jauktajā dubultspēlē un 12 reizes dubultspēlē. Pimoreiz "Australian Open" viņa uzvarēja 1936. gadā, pēdējoreiz - 1958. gadā. 1956. gadā Longa triumfēja arī Vimbldonas turnīrā jauktajā dubultspēlē.

2013.gadā Koina-Longa tika uzņemta Starptautiskajā tenisa Slavas zālē. Austrālijas tenisa Slavas zālē Koina-Longa iekļauta 2002.gadā.

"Es ļoti priecājos, kad Telma beidzot bija uzņemta Slavas zālē. Uzrakstīju viņai apsveikumu, jo zināju, ko viņai tas nozīmē, un pēc pāris nedēļām saņēmu pateicības vēstuli, rakstītu brīnišķīgā un perfektā rokrakstā," atceras bijusī Austrālijas trešā rakete Vendija Tērnbula. "Es esmu saglabājusi šo vēstuli. Otrā Pasaules kara laikā Telma pievienojās Austrālijas spēkiem, lai gan tajā laikā bija savas sporta karjeras virsotnē. Mēs neuzzināsim, ko viņa būtu sasniegusi sportā, ja ne karš. Paskatieties, ko viņa sasniedza savā dzīvē! Viņa bija lepna sieviete un apbrīnas cienīga!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!