Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules tenisa ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas svētdien devīto reizi karjerā un piekto gadu pēc kārtas kļuva par Francijas atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra uzvarētāju.

Izšķirošajā mačā Nadals ar 3-6, 7-5, 6-2, 6-4 uzvarēja sacensību otro raketi Novāku Džokoviču no Serbijas. Spānis kļuvis par pirmo tenisistu vēsturē, kurš šajā turnīrā uzvarējis piecas reizes pēc kārtas.

Pirmajā setā vienīgo breiku ieguva Džokovičs, kurš to paveica astotajā geimā, bet pēc tam atspēlēja divas breikbumbas. Otrajā setā pēc apmainīšanās ar breikiem Nadals izšķirošo pārsvaru ieguva 12.geimā, kad izmantoja pirmo no divām breikbumbām, bet trešajā setā spānis pretinieka servi lauza otrajā un astotajā geimā. Arī ceturtajā setā sportisti tā vidū apmainījās ar breikiem, tomēr desmitajā geimā Nadals vēlreiz lauza pretinieka servi, uzvarot četrās izspēlēs pēc kārtas un izcīnot titulu.

Spēle ilga trīs stundas un 31 minūti.

Nadals desmit dalības reizēs sacensību finālu nav sasniedzis vienīgi 2009.gadā, turklāt pārējās visās reizēs kļuvis par šo sacensību čempionu. Kopumā Nadala kontā ir 14 "Grand Slam" tituli, kas ir dalīts visu laiku otrais labākais rādītājs.

Par "māla karali" dēvētais Nadals vēl pa divām reizēm uzvarējis Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņš vienīgo titulu ieguvis 2009.gadā.

Tikmēr Džokovičam vēl ne reizi nav izdevies triumfēt Francijas atklātajā čempionātā, bet finālā viņš līdz šim vienīgo reizi spēlēja 2012.gadā, kad arī piekāpās Nadalam. Viņš karjeras laikā "Grand Slam" turnīros triumfējis sešas reizes.

Ja Džokovičs šajā spēlē būtu ticis pie uzvaras, viņš jaunnedēļ atgrieztos pasaules ranga pirmajā vietā. Tā vietā to tagad saglabās Nadals.

Pirms tam pusfinālos Nadals ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-1 neatstāja cerības uz panākumu sacensību septītajai raketei Endijam Marejam no Lielbritānijas, bet Džokovičs ar 6-3, 6-3, 3-6, 6-3 pieveica ar 18.numuru izlikto latvieti Ernestu Gulbi.

Ja Gulbis debitēja "Grand Slam" turnīru pusfinālos, Džokovičs šādā līmenī spēlēja jau 22.reizi karjerā. Zaudējums gan neliegs Gulbim nākamreiz pirmoreiz karjerā iekļūt ATP ranga labāko desmitniekā.

Kā ziņots, par Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra uzvarētāju sestdien saspringtā cīņā kļuva krieviete Marija Šarapova, iegūstot savu piekto "Grand Slam" titulu karjerā. Ar septīto numuru izliktā Šarapova dramatiskā un vairāk nekā trīs stundas ilgā cīņā ar rezultātu 6-4, 6-7 (5:7), 6-4 pieveica sacensību ceturto raketi Simonu Halepu no Rumānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!