Foto: AFP/Scanpix

ATP ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas piektdien izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru Francijas atklātā čempionāta pusfināla mačā, devīto reizi karjerā kvalificējoties titula cīņai.

Ar pirmo numuru izliktais Nadals ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-1 neatstāja cerības uz panākumu sacensību septītajai raketei Endijam Marejam no Lielbritānijas.

Katrā setā Nadals diezgan agri lauza Mareja servi, novedot cīņu līdz pārliecinošam nobeigumam.

Nadals deviņās dalības reizēs sacensību finālu nav sasniedzis vienīgi 2009.gadā, turklāt pārējās visās reizēs kļuvis par šo sacensību čempionu. Kopumā Nadala kontā ir 13 "Grand Slam" tituli.
Tikmēr Marejs līdz šim vienīgo reizi šo sacensību pusfinālu bija sasniedzis 2011.gadā, bet kolekcijā viņam ir divi "Grand Slam" tituli - pērn Vimbldonā un 2012.gadā ASV atklātajā čempionātā.

Līdz ar to svētdien paredzētajā finālā gaidāms divu galveno favorītu duelis, jo Nadals spēkosies ar sacensību otro numuru Novāku Džokoviču no Serbijas, kurš savā pusfinālā ar 6-3, 6-3, 3-6, 6-3 uzveica ar 18.numuru izlikto latvieti Ernestu Gulbi.

Ja Gulbis debitēja "Grand Slam" turnīru pusfinālos, Džokovičs šādā līmenī spēlēja jau 22.reizi karjerā. Zaudējums gan neliegs Gulbim nākamreiz pirmoreiz karjerā iekļūt ATP ranga labāko desmitniekā.
Džokovičam vēl ne reizi nav izdevies triumfēt Francijas atklātajā čempionātā, bet finālā viņš līdz šim vienīgo reizi spēlēja 2012.gadā, kad gan piekāpās Nadalam. Viņš karjeras laikā "Grand Slam" turnīros triumfējis sešas reizes.

Ja 27 gadus vecais Džokovičs uzvarēs šajā turnīrā, viņš kļūs par ATP ranga līderi. Turklāt iepriekšējā tikšanās reizē viņš spēja uzveikt par "māla karali" dēvēto Nadalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!