Foto: AFP/Scanpix
Šī brīža pasaules titulētāko tenisistu spāņa Rafaela Nadala, serba Novāka Džokoviča, brita Endija Mareja un šveicieša Rodžera Federera dēvētajai "zelta paaudzei" drīzumā pienāks gals, pēc Francijas atklātā čempionāta fināla atzinis Nadals.

Kā ziņots, Nadals svētdien devīto reizi karjerā un piekto gadu pēc kārtas kļuva par Francijas atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra uzvarētāju. Izšķirošajā mačā Nadals ar 3-6, 7-5, 6-2, 6-4 uzvarēja sacensību otro raketi Novāku Džokoviču no Serbijas.

Spānis līdz ar to kļuvis par pirmo tenisistu vēsturē, kurš šajā turnīrā uzvarējis piecas reizes pēc kārtas.

"Dažādu iemeslu dēļ šis turnīrs man bija emocionāls. Šobrīd esmu 28 gadus vecs, uzvaras turnīros neilgs mūžīgi. Vēlos izbaudīt šādus brīžus, jo esmu cītīgi trenējies. Visticamāk, man vēl būs pāris iespējas nokļūt kāda čempionāta virsotnē, bet nekad nevar zināt - varu arī vairs neko neizcīnīt," pauda Nadals.

Tāpat spāņu tenisists uzsvēris, ka izjūt šī brīža vadošo tenisistu paaudzi tuvojamies karjeras noslēgumam.

"Mūsu paaudze lēnām izplēn. Esam bijuši virsotnē pietiekami ilgi. Tas ir tikai normāli, mūs nomainīs nākamā paaudze. Tas nebūs strauji, tomēr notiks," piebilda Nadals, kuru pēdējos gados nomocījuši ceļgalu savainojumi, kas pēc tenisa speciālistu domām spānim var piespiest beigt karjeru ātrāk kā gaidīts.

Nadals desmit dalības reizēs Francijas atklātā tenisa turnīra finālu nav sasniedzis vienīgi 2009.gadā, turklāt visās pārējās reizēs kļuvis par šo sacensību čempionu. Kopumā Nadala kontā ir 14 "Grand Slam" tituli, kas ir dalīts visu laiku otrais labākais rādītājs.

Par "māla sagumu karali" dēvētais Nadals vēl pa divām reizēm uzvarējis Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņš vienīgo titulu ieguvis 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!