Foto: EPA/LETA

Viens no pasaules labākajiem tenisistiem spānis Rafaels Nadals, kurš tikai pagājušajā nedēļā atgriezās sacensībās pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, šonedēļ gatavojas piedalīties Šanhajas "Masters 1000" sērijas sacensībās, neskatoties uz problēmām ar apendicītu.

Nadals sāpes vēderā sajutis sestdienas vakarā, bet nākamajā dienā devies uz slimnīcu, kur uzzinājis, ka viņam ir apendicīts agrā stadijā. Tagad sportists pavēstījis, ka izlēmis veikt ārstēšanos ar zālēm, lai nebūtu jāveic operācija.

"Šodien esmu aizvadījis 45 minūšu treniņu, lai mēģinātu rīt spēlēt. Tomēr acīmredzami neesmu labākajā formā," otrdien izteicās sportists, stāstot, ka risks, veselības problēmām saasināties, pēc trīs dienu intensīvas ārstēšanas ir "ļoti, ļoti zems". Nadals izlēmis, ka par iespējamu apendicīta izgriešanu domās pēc turnīra, kad atgriezīsies Spānijā. "Esmu Šanhajā un vēlos mēģināt. Kad atgriezīšos mājās, pārrunāšu situāciju ar savu ārstu."

Pašlaik 28 gadus vecais Nadals, kurš ATP rangā atrodams otrajā vietā, nevienā turnīrā nebija piedalījies kopš šovasar notikušajām Vimbldonas sacensībām, jo iedzīvojās plaukstas locītavas savainojumā. Sacensību apritē viņš pagājušajā nedēļā atgriezās Pekinas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā, kurā apstājās ceturtdaļfinālā, negaidīti piekāpjoties Slovākijas tenisistam Martinam Kližanam.

"Negaidīju neko no šiem diviem turnīriem Ķīnā. Vēlējos tikai atkal spēlēt, trenēties un pēc iespējas drīzāk sajust sacensību ritmu," izteicās spānis.

Turnīrā Šanhajā Nadals no pirmās kārtas bija brīvs, bet otrās kārtas mačā viņam trešdien plānots sacensties ar savu tautieti Felisiano Lopesu.

Šogad Austrālijas atklātajā čempionātā Nadals finālā piekāpās šveicietim Stanam Vavrinkam, bet Francijas atklātajā čempionātā devīto reizi kļuva par titula ieguvēju, izcīnot savā karjerā četrpadsmito "Grand Slam" titulu. Savukārt pēc izstāšanās Vimbldonas turnīra astotdaļfinālā Nadals serbam Novākam Džokovičam zaudēja ATP ranga līdera godu.

Kā zināms, visvairāk "Grand Slam" titulu šobrīd izcīnījis šveicietis Rodžers Federers - 17, bet Nadals ar 14 izcīnītiem tituliem dala otro vietu ar slaveno amerikāņu tenisistu Pītu Samprasu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!