Foto: AFP/Scanpix
Japānas tenisists Kei Nišikori ceturtdien sasniedza Vimbldonas čempionāta trešo kārtu un garantēja latvieša Ernesta Gulbja apsteigšanu nākamajā ATP rangā.

Ar desmito numuru izliktais japānis otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-2, 6-1 sagrāva amerikāni Denisu Kudlu, kurš turnīru sāka vēl no kvalifikācijas.

Pašlaik ATP rangā Nišikori ieņem 12.vietu, bet desmitajā pozīcijā esošais Gulbis trešdien otrās kārtas mačā piekāpās Serhijam Stahovskim no Ukrainas. Jau iepriekš bija zināms, ka nākamajā ATP rangā latvieti apsteigs amerikānis Džons Isners, tagad to garantējis arī Nišikori, bet viena panākuma attālumā no šādas iespējas ir arī bulgārs Grigors Dimitrovs.

Piecās dalības reizēs Nišikori līdz šim Vimbldonā nav ticis tālāk par trešo kārtu.

Tāpat vīriešu vienspēļu turnīrā otro kārtu ceturtdien pārvarējis ar astoto numuru izliktais kanādietis Milošs Raoničs, kurš ar rezultātu 6-3, 6-4, 6-4 pārspēja amerikāni Džeku Soku.

Tikmēr dāmu turnīrā graujošu uzvaru izcīnījusi pieckārtējā sacensību čempione Serēna Viljamsa no ASV, kura ar rezultātu 6-1, 6-1 uzveikusi DĀR tenisisti Šaneli Šēpersu. Iepriekšējos četrus gadus Šēpersa Vimbldonā allaž bija zaudējusi pirmajā kārtā.

Ja pirmajā kārtā Viljamsai gruzīnietes Annas Tatišvili uzveikšanai vajadzēja stundu, šoreiz viņa kortu pameta jau pēc 49 minūtēm. Nākamajā kārtā turnīra galvenā favorīte sacentīsies ar francūzieti Alizē Kornē, kura izlikta ar 25.numuru.

Tāpat ceturtdien otro kārtu jau pārvarējusi serbiete Ana Ivanoviča, kura izlikta ar 11.numuru un ar 6-4, 6-0 bija pārāka pār Dzji Žeņu no Ķīnas.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!